RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mart 2014, Salı 10:36:14 tarihnde eklendi. 677 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Ukrayna’lı Gazeteci Sorunu

ABHAZYA CUMHURİYETİ, UKRAYNA’LI GAZETECİLERİ AKREDİTE OLMADAN ÇALIŞTIKLARI GEREKÇESİ İLE SINIRDIŞI ETTİ
Abhazya’da Ukrayna’lı Gazeteci Sorunu 18/03/2014. Ukrayna “TSN” (ТСН) Televizyonuna ait muhabir Natalia Pisnya ve kemeraman Sergei Kiselyov, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi (ACDGS) tarafından akreditesiz çalıştıkları gerekçesi ile sınırdışı edildiler.


Apsnypress Haber Ajansı’nın Abhazya cumhuriyeti DGS çalışanlarından alldığı bilgiye göre, Ukrayna’lı tv çalışanları uygun çalışma vizeleri olmadan Abhazya’da çekim yapmaları ve provokatif bir biçimde belge toplamaları nedeni ile sınır dışı edildiği öğrenildi.


Daha önce 9 Mart’ta “Ukrayna” Tv Şirketi tarafından “Savaş sonrası 20 Yıl’da Abhazya” adlı film çekimi için bir ekip Abhazya’ya gönderilmişti. Abhazya’ya girişlerinde onlara Cuymhuriyet içerisinde çalışma belgeleri verilmişti.


Daha sonra, Suhum halkı tarafından ACDGS’e, Ukrayna’lı gazetecilerin Rusya devlet başkanı ve Rusya Basın – Yayın kurumlarını eleştiren, Ukrayna’daki radikal kuruluşları öven konuşma ve kışkırtıcı soruları ile karşılaştıklarını, tartışmalar yaşandığını, savaş sonrası harap durumda bulunan eski binaların filmlerini çekildiğini belirten açıklamalar yapıldı.


Ukraynalı gazeteciler ACDGS’ne davet edilerek çalışmaları hakkında görüşüldü. Görüşme sırasında Ukrayna’lı gazetecilerin tv çekimleri incelendi ve çalışma belgesindeki konuların dışında çekim yapıldığı belirlenerek malzemelere el konuldu.


“Ukrayna” tv ekibine ait tüm verilere el konulduktan sonra ACDGS, gazetecilerin Abhazya’yı terk etmelerini istedi. Daha sonra gazetecileri, Abhazya Cumhuriyeti topraklarını terk etti.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1779151.html#ixzz2wIGW5iHs


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.