RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Mart 2014, Cuma 19:09:25 tarihnde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Eş Başkanları Abhazya’da

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ BM, AB VE AGİT EŞ BAŞKANLARI, ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İLE 27. TUR TOPLANTISINI GÖRÜŞTÜ
Cenevre Eş Başkanları Abhazya’da
14/03/2014. Cenevre’de Güney Kafkasya’da İstikrar ve Güvenliğin Sağlanması amacı ile sürdürülen görüşmelerin 27. Turu konularını görüşmek üzere BM, AB, ve AGİT Eş Başkanları başkanlığındaki heyet suhum’a geldi. 27. Tur görüşmelerinin 25 – 26 Mart 2014 tarihleri arasında yapılması planlanıyor. Heyet üyeleri ile Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda bir toplantı düzenlendi. 
 
Toplantı sonrasında BM Eş Başkanı Antti Turunen, gazetecilere yaptığı açıklamada “görüşmelerimizde, 25 – 26 Mart’ta yapılmasını planladığımız önümüzdeki turun gündemi konusunda görüş alış verişinde bulunduk. Bizler, güvenlik ve insani konular ile hareket özgürlüğü konuları ile birlikte birçok önemli konular hakkında yapıcı ve ilginç görüşme yaptık ” dedi.
 
Turunen, yaklaşan Cenevre görüşmelerinin verimli ve olumlu geçeceği umudunu dile getirdi.
 
Antti Turunen, yaklaşan tur görüşmelerinde Abhazya’da yaşayanların ulaşım haklarının önündeki engelleri kaldıracak bir belgenin imzalanıp imzalanmayacağı sorusuna “Şu anda eş başkanlar ve eş moderatörler bu konu hakkındaki belgelerin hazırlanmasına çalışıyorlar. Ayrıca onlar, Cenevre Görüşmeleri katılımcılarının konu ile ilgili görüşlerinin de alınması ile bir sonraki turda belgenin hazırlanması mümkün olacaktır” dedi.
 
Turunen, Sınır bölgesinde olayların önlenmesi ve araştırılması amacı ile oluşturulan Beşli Mekanizmanın çalışmalarına yeniden başlaması konusunda ise taraflar arasındaki görüşmelerin hala sürdürüldüğünü belirterek “eğer bir gelişme olursa, en kısa süre içerisinde bizler sizleri haberdar edeceğiz” dedi. Bilindiği üzere beşli mekanizma organizasyonu Nisan 2012 Tarihinden çalışmıyor.
 
Eş Başkanları Heyeti içerisinde bulunan İsviçreli diplomat Angelo Gnaedinger – AGİT Yeni Eş Başkanı olarak görevine başladı.  Angelo Gnaedinger gazetecilere “AGİT Özel Temsilcisi olarak benim bu ilk ziyaretim. Burada rahat bir ortam içerisinde, bizlere her türlü çalışma ortamı yaratılmasından dolayı çok memnunum, sıradan vatandaşların yaşamlarının gelişimine katkıda bulunmak için bu tür ortamların yaratılması sevindiricidir” açıklamasında bulundu. 
 
 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.