RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 15:14:45 tarihnde eklendi. 605 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum'da 55 bin kişinin çağrısı

SUHUM'DA 55 BİN KİŞİ "ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞININ TANINMASI ÇAĞRISI YAPTI
Suhum'da 55 bin kişinin çağrısı 21/08/2008. TSİ. 13:20. Abhazya Halkı Suhum'da Özgürlük Meydanı'nıda toplanarak Abhazya Devlet Yönetiminin Rusya Yönetimi ve Dünya ülke yönetimlerine yapmış olduğu "Abhazya'nın Bağımsızlığının Tanınması" çağrısını desteklediklerini belirtti.

ITAR-TASS Haber Ajansının Suhum'dan bildirdiğine göre özgürlük meydanı'nda 47 bin kişinin üzerinde insan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV, Rusya Federasyonu Parlamento Meclisi, Rusya Federasyonu Duma Meclisi'ne çağrıda bulunarak Abhazya'nın bağımsızlığının tanınması çağrısında bulundular.

İnterfaks haber ajansının bildirdiğine göre Suhum'da toplanan 55 bin kişi Abhazya Devlet Başkanı ve Abhazya Parlamentosunun almış olduğu "Abhazya'nın Bağımsızlığının Tanınması Belgesi"ni alkışlar ile desteklediler. Konuşmacılar Abhazya'nın 12 asır boyunca özgür olarak yaşadıığnı ve bağımsızlıklarının korunması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.

Gürcistan Yönetimi'nin sorunun çözümü planlarında hiç bir zaman barış olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirten konuşmacılar, "ülke olarak biz savaş istemiyoruz, barıştan yanayız, ulusal haklarımızın tanınmasından yanayız" dediler.

Özgürlük meydanı'nı bayrak ve flamalar ile süsleyen binlerce kişilik kalabalık ülkelerinin bağımsızlığının tanınması çağrısını belirten sloganlar attılar. Miting bitiminden sonra özgürlük Meydanı'nda konser verilecek.

Rusya haber Ajanısnın bildirdiğine göre Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Abhazya Parlamentosunun "Abhazya'nın Bağımsızlığının tanınması" metni Rusya Federasyonu  Devlet Başkanı ve Parlamentosuna gönderildi. Sergey Bagapş'ın bildirdiğine göre "Güney Osetya'nın Bağımsızlığının Tanınması" çağrı belgesi de 21 Ağustos Akşamı Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ve Rusya Parlamentosuna gönderilecek.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.