RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 15:13:49 tarihnde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum'da kutlamalar

SUHUM'DA BİNLERCE İNSAN, RUSYA VE DÜNYA'YA ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMALARINI İSTEDİ
Suhum'da kutlamalar 21/08/2008. Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum'da TSİ.11:00 da toplanan binlerce Abhazya vatandaşı Ülkelerinin bağımsızlıklarının tanınması çağrısında bulundu, konuşmacılar rusya Federasyonu ve Dünya ülke yönetimlerine Gürcistan ile birlikte yaşamak istemediklerini ve bağımsız olarak yaşama haklarının kendileri için yasal bir hak olduğunu belirttiler.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; 20 Ağustos çarşamba günü Abhazya Parlamentosu üyeleri ile birlikte yaptığı toplantıda, tüm dünyanın Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan'ın son insanlık dışı saldırılarından sonra Gürcistan ile birlikte yaşayamayacaklarını anlamalarının gerektiğini belirtti.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya Parlamentosu ile yapılan toplantıdan sonra 20/08/2008 tarihinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV'e, Rusya Federasyonu Parlamento Birliğine, Rusya Federasyonu Duma Meclisine, Abhazya'nın bağımsızlığının tarihsel ve yasal olarak haklılığını anlatan ve kabulünü isteyen bir belge imzalayarak ilgili yerlere gönderdi.

Sergey BAGAPŞ; Dünya ülkelerine, ülke parlamentolarına ve ülke yönetimlerine; Abhazya'nın uzun yıllardan bu yana Güney Kafkasya'da istikrarın sağlanması için çalıştığını, bölgede sorunun çözümü için güç kullanan tarafın Gürcistan Yönetimi olduğunu tüm dünyanın gördüğünü belirten, Abhazya'nın bağımsızlığının devlet ve ülke yönetimi olarak tanınmasının yasal bir hak olduğunu belirten bir belge imzalayarak Bağımsızlıklarının tanınmasını istedi.

Rusya Federasyonu DUMA Meclisi 25 Ağustos 2008 tarihinde Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması için toplantı yapacaktır. 

Kaynak: www.vesti.ru - www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.