RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Şubat 2014, Çarşamba 19:05:08 tarihnde eklendi. 3212 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Açba Ailesi Sergisi

SUHUM’DA “FOTOĞRAFLARLA AÇBA PRENSLİĞİ TARİHİ” SERGİSİ AÇILDI.
Açba Ailesi Sergisi 19/02/2014. Bugün, Suhum’da Abhazya Sanatçılar Birliği Merkez Sergi Salonu’nda, eşi olmayan bir sergi açılışı yapıldı. “Fotoğraflarla Açba Prensliği Ailesi”  Bu fotoğraf sergisi, Açba ailesi mensuplarından elde edilen koleksiyonların birleştirilmesi sonucunda elde edildi.


Sergiyi düzenleyenler, Abhazya Sosyal Araştırmaları Enstitüsü Uzmanı Alina Açba ve doktor Lea Pachulia – Açba.


Açba ailesi – En ünlü Abhaz soylu ailesi olarak biliniyor. Sergide yaklaşık olarak 150 eski fotoğraf sergileniyor. Fotoğraflar, Açba ailesi mensupları ve akrabalarında (kardeşler, gelinler, damatlar, vd) bulunan belgelerden oluşuyor.


Sanatçılar Birliği Merkez Sergi Salonu Müdürü Elvira Arsaliya “Bu sergi, uzun bir süredir hazırlığını yaptığımız önemli gösterilerden birisidir. Şahsen, bu eserlerin toplanmasına sağlayan sponsorların büyük bir iş yaptığına inanıyorum. Bu eserler, eski ve tarihi özelliği olan fotoğraflar olduğu için hiçbir özel kurum buna cesaret edemedi. 20. yüzyılın başlarındaki Açba ailesinin fotoğrafları, bunlar 100 – 110 yıllık fotoğraflar, Her bir fotoğraf güzelliği ile birilikte dramatik bir dönemin kaderini de gösteriyor” dedi.


Elvira Arsaliya “Bu çok güzel bir proje. Bu fotoğraflarla oluşan öykü, sadece bizler için değil aynı zamanda hakkımızda az şey bilenler için ilginç olacaktır. Bizlerin bu yönününde bilinmesini istiyoruz” dedi.


Elvira Arsaliya, projeyi oluşturan Alina açba ve Lea Pachulia – Açba ile sponsorlara teşekkür ederek “Onlar çok önemli bir iş yaptılar. 500’den fazla fotoğraf toplamak kolay değil. 150 fotoğraf bunların sadece bir bölümü. Bu proje sadece tek bir sergi değil, uzun bir yolun başlangıcı, bu serginin başka şehir ve ülkelerde de yapılacağını düşünüyorum” dedi.


Sergi projesini gerçekleştirenlerden Alina Açba “Bu fotoğraf sergisinin nesiller arasındaki bağlantının güçlendirilmesini amaçlamaktadır. İnsan, atalarını bilmek zorundadır. Ülkede çocuk doğduğunda ilk olarak sadece konuşmaya başlıyor, ona öğretiyorlar ve o her zaman 7 – 8 nesil önceki atalarının isimlerini ezberlemek durumunda bulunuyor. Bu çok güzel bir gelenektir, üzülerek belirtmek isterim ki Abhazlar artık bunu kaybediyorlar. Hrpimizin bu konuda düşünmesini istiyorum” dedi.


Alina Açba “Fotoğraflar, özellikle en dramatik dönem olan 1. Dünya Savaşı, Ekim Devrimi, Stalin baskıları ve Büyük Vatanseverlik Savaş ıdönemlerinden oluşuyor” dedi.


Abhazya Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Vasiliy Avidzba, Açba ailesinin bu fotoğraflarla oluşturulan biyografi çalışması ve toplanarak yayınlanması da ayrı ilginç bir çalışma olacaktır” dedi.


Merkez Sergi Salonu Müdürü Elvira Arseliya “10 Mart’a kadar sürecek olan bu sergiye aileler ve çocuklarının ilgi göstereceğine inanıyorum. Bu tür sergiler insanlara geçmiş tarihi dönemi hatırlatıyor ve sık sık düzenlenmez” dedi.                    


Açba Ailesi Fotoğraf Sergisi Açılış Video filmi: http://www.apsua.tv/rus/video/2594/
 

Kaynak: http://apsnypress.info/news/11284.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.