RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Şubat 2014, Pazartesi 16:13:02 tarihnde eklendi. 956 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Resmen Sochi Olimpiyatında

ABHAZYA CUMHURİYETİ RESMİ HEYETİ, SOCHİ’DE DÜZENLENEN ULUSLAR ARASI “OLİMPİYAT VE PARALİMPİK OYUNLARI MİRASI, YENİLİKLER, TEKNOLOJİ VE PERSONEL EĞİTİMİ” FORUMU’NA KATILDI.
Abhazya, Resmen Sochi Olimpiyatında 17/02/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Shazina Avidzba, Devlet Gençlik ve Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Yuri Logua ve Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba’dan oluşan Abhazya Cumhuriyeti heyteti, 15 Şubat’ta Sochi Devlet Üniversitesi (SDÜ) tarafından düzenlenen uluslar arası “Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Mirası, Yenilikler, Teknoloji ve Personel Eğitimi” Forumuna katıldı.


Abhazya Cumhuriyeti Heyeti, remi olarak davet edildiği toplantıda İngiltere, Kanada, ABD, İsviçre, Rusya, Avusturya, Almanya ve diğer ülkeler ile eşit düzeyde yer aldı.


Toplantı öncesinde, Abhaz Heyeti Sochi Devlet Üniversitesi Rektörü Galina Romanova ile bir araya geldi. Görüşmede, spor eğitim uzmanlarının yetiştirilmesi alanları konular ele alındı, ayrıca Abhazya ve Rusya arasındaki gençlik birliklerinin arasındaki ilişkilerin yoğunlaştırılması görüşüldü.


Abhaz heyeti forum sırasında batılı bazı ülke üniversite profesörleri ve ulusal olimpiyat komitesi üyeleri görüşmelerde bulundu. Abhaz heyeti, toplantıda, ülkede ki spor alanlarındaki dayanışma ve sorunlar, gençlik ve eğitim politikaları ve ayrıca yeni teknoloji ürünlerinin kullanımı ve işbirliği, Abhazya’da gönüllük perspektivindeki spor kültürünün geliştirilmesi konuları hakkında bilgi verdi. Abhazya Temsilcileri, yabancı katılımcıları, ülkelerindeki sosyal – ekonomik ve politik gelişmeler, ülkedeki varolan durum, spor ve turizm alanlarındaki gelişmeler hakkında bilgilendirdi.


Abhaz Heyeti, forum katılımcılarına, Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyaret davetinde bulundu.           


http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=1976
 

Kaynak: http://apsnypress.info/news/11274.html


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.