RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Şubat 2014, Pazar 00:01:37 tarihnde eklendi. 987 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Afganistan Savaşı Anıldı

AFGANİSTAN SAVAŞI'NIN SONA ERİŞİNİN 25. YILDÖNÜMÜ ABHAZYA’NIN BAŞŞEHRİ SUHUM’DA ANILDI.
Afganistan Savaşı Anıldı 16/02/2014. Sovyetler Birliği Askeri Kuvvetlerinin, Afganistan’dan çekilişinin 25. yıldönümü (15 Mayıs 1988  - 15 Şubat 1989) 15 Şubat Cumartesi günü Abhazya Cumhuriyeti’nin başşehri Suhum’da anıldı. Abhazya Cumhuriyeti’nden 123 Asker Afganistan Savaşına (1979 – 1989) katıldı.


Anma Töreni, Zafer Anıtı önündeki saygı duruşu ve 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Şehit Mezarları’na bırakılan çiçekler bırakılması ile başlandı. Törende Afganistan Savaş Gazileri, Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Temsilcileri, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan FSB Sınır Muhafızlığı Komutanlığı Temsilcileri, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus 7. Ordu Askeri Üssü Temsilcileri, Rusya Uluslar arası Kahramanlar Vakfı Temsilcileri katıldılar.


2011 yılında kurulan Rusya Uluslar arası Kahramanlar Vakfı, Rusya Federasyonu, Abhazya Cumhuriyeti, BDT ülkeleri ve diğer yabancı ülke vatandaşları tarafından oluşturulan, kişi ve kurumların katılabileceği kar amacı gütmeyen bir organizsayon olarak çalışmaktadır.


Anma töreni, Savunma Bakanlığı önünde askeri geçit töreni ve Bayrak Direğine asılan Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Bayrağı altında, askeri bandonun çalıdığı Abhazya ve Rusya Ulusal Marşlarının ardından devlet salonunda yapılan toplantı ile devam etti.


Açılış konuşmasını Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Mirab Kişmariya yaptı. Kişmariya konuşmasında, Abhazya Cumhuriyeti’nin Silahlı Kuvvetleri ve çalışanları adına tüm düşmanlıkların ortadan kaldırılması anısına, Afgan Savaşı’nın 25. Yıldönümünde toplantı salonunda bulunan Afgan Savaşı Gazilerini kutladı.


Mirab Kişmariya “15 Şubat 1989’da Sovyetler Birliği Askeri Birliklerinin sonuncusu Afganistan’dan çekildi. Bu tarih, yurtdışında uluslar arası görev yapan askerlerin anısına adanmış bir gün olarak anılmaktadır” dedi.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Yönetim Başkanı Beslan Kubrava, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’ın Afganistan Savaşı Gazileri adına yazılmış kutlama mesajını okudu.


Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakanı, General Mirab Kişmariya: Haziran 1987 – Şubat 1989 Tarihleri arasında Afganistan’da görev yapan 40. Sovyet Ordusu Bölük Komutanı ve Motorlu Birlik komutan Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra, Türkmenistan’da görev yapan 40. Sovyet Ordusu 5. Mekanize Birliği ndeki görevini sürdürdü.


Rusya Uluslar arası Kahramanlar Vakfı, tören sırasında, Abhazya’dan Afganistan savaşına katılan gazilere şeref madalyası verdi.           


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11269.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.