RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Şubat 2014, Çarşamba 14:00:31 tarihnde eklendi. 935 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ı Telaş Aldı

GÜRCİSTAN, ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN OLİMPİYATA GELEN YABANCI ÜLKE KONUKLARINA RUSYA SINIRINDAN GİRİŞLERİ KOLAYLAŞTIRMA KARARINDAN RAHATSIZ OLDU
Gürcistan’ı Telaş Aldı 12/02/2014. Gürcistan, “İşgal Altındaki Bölgeler”  üzerinde ziyaret etmek isteyen Sochi Kış Olimpiyatları katılımcıları ve konukları uyardı.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın “İşgali Altındaki Topraklar” olarak nitelendirilen Abhazya’nın Rusya tarafından giriş yapacak olan  yabancı ülke vatandaşlarına sağlanan giriş kolaylığı kararının, egemenlik hakları ve toprak bütünlüğüne karşı uygulanan provokatif bir eylem olarak görüldüğü belirtildi.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı bildirisinde “Gürcistan Dışişleri Bakanlığı bir kez daha, Olimpiyatlara gelen ülkelerin ulusal delegasyonları ve vatandaşlarını, Gürcistan yasalarına göre “İşgal Altında Topraklar” olarak belirtilen Abhazya ve Tsinval bölgelerinde dolaşımların özel bir yasal rejime tabi olduğunu ve kısıtlandığını hatırlatıyor” açıklamasına yer verildi.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan yasalarına göre, Abhazya topraklarına giriş yapabilmek için sadece Zugdidi Vilayeti ve Güney Osetya topraklarına girebilmek için Gori Vilayeti yönetimlerinden izin alınması gerekir hatırlatmasında bulunuyor.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, “İşgal Altındaki Bölgeler” üzerinde giriş yapmak isteyenlerin yasayı ihlalden dolayı Gürcistan Ceza Kanunları kapsamında cezalandırılabilecekleri konusunda uyarıda bulunuyor.


Çeşitli Medya kuruluşları tarafından yapılan açıklamalara göre, Sochi Olimpiyatları nedeni ile 10 Şubat itibarı ile, Rusya tarafından Abhazya’ya sınır kapısından giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları için giriş prosedüründe kolaylık getirilmişti. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4233/sinir-kapisinda-vize.html )        


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1765932.html


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.