RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Şubat 2014, Pazartesi 22:03:58 tarihnde eklendi. 1279 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'dan Gürcistan'a Sürpriz

RUSYA, SOCHİ OLİMPİYATLARI TANITIM HARİTASINDA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI BULUTLA KAPATARAK GÜRCİSTAN’DAN AYRIDI
Rusya'dan Gürcistan'a Sürpriz 10/02/2014. Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Leonid Tibilov, 10 Şubat’ta devlet yetkilileri ile düzenlemiş olduğu toplantıda, sochi kış Olimpiyatları açılış törenine katılması hakkında bilgi verirken “Olimpiyat oyunları, Rusya açısından sadece önemli bir olay değildir, aynı zamanda Rusya’nın gücünün gösterilmesi olayıdır. Bizler Güney Osetya olarak, Rusya gibi güçlü bir ülke ile stratejik olrtak ve müttefik olmaktan dolayı gurur duymalıyız” dedi.


Güney Osetya Devlet Başkanlığı Basın Servisi açıklamasında Leonid Tibilov “Olimpiyatları gibi önemli bir olayın Sochi’de düzenlenmesi, Güney Osetya ve Rusya Federasyonu arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve sağlamlaştırılmasında önemli bir olgudur” dedi.


Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı “Olimpiyatlar, bir kez daha göstermiştir ki Rusya Devleti konumunu ileriye doğru güçlendirmiştir. Birlikte, ortakları ve Güney Osetya ile kendi devletini güçlendirmektedir” dedi.


Olimpiyat Oyunları açılış törenleri sırasında Güney Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Leonid Tibilov ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab arasında ikili işbirliği ilişkileri görüşüldü.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Olimpiyat açılış törenine katılan Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “komşumuzla bizlerin sınırlarını ayıran Psou nehri kenarında büyük bir bayram düzenleniyor, bu her zaman dünya için bir bayramdır ve bizler bu bayramı paylaşıyoruz. Herkesin, bu olimpiyat oyunlarının normal bir biçimde süreceğindenemin olduğunu biliyorum” dedi.  


Daha önce Gürcistan, Güney Osetya ve Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlarının Olimpiyat Oyunları açılış törenine davet edilmesini şikayet etmiş ve Uluslar arası Olimpiyat Komitesi tarafından onlara resmi davetiye gönderilmediğini vurgulamıştı.


Ayrıca, Olimpiyat oyunları açılış töreninde Gürcistan ekibi geçiş yaparken Gürcistan haritası yayınlandığında, Gürcistan tarafından bağımsızşıkları tanınmayan Abhazya Cumhuriyet ve Güney Osetya Cumhuriyet toprakları bulutlu olarak gösterildi.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1765009.html#ixzz2swAkjODz


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.