RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Şubat 2014, Perşembe 00:02:51 tarihnde eklendi. 738 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NATO’dan Abhazya Salvosu

NATO GENEL SEKRETERİ RASMUSSEN, RUSYA’YI GÜRCİSTAN’A KARŞI OLAN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRME ÇAĞRISI YAPTI
NATO’dan Abhazya Salvosu 06/02/2014. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili ile Brüksel’de yaptığı görüşme sonrasında birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve Rusya’nın Gürcistan’a karşı olan yükümlülüklerini yerİne getirmesi çağrısında bulundu.


Rasmussen, NATO’nun Gürcistan Hükümetinin rızası olmadan, Abhazya’daki sınır hattını uzatma (Psou nehri boyunca) kararı almasından çok endişeli olduğunu söyledi.


Rasmussen “Bizler bu karar hakkında çok endişeliyiz. Bizler Gürcistan’ın uluslar arası toplumda tanınmış olan, egemenlik haklarını ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz ve Rusya’yı Gürcistan ile ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunuyoruz” dedi.


Rasmusssen, Rusya’dan aldığı bu bilgiler dahilinde, Rusya’nın, uluslar arası hukuk kuralları ve uluslar arası yükümlülüklerine bağlı olması gerektiğini, insanların serbest dolaşımı ve normal yaşam koşullarına aykırı bir biçimde XXI. Yüzyılda sınır ve duvarlar oluşturmaya yer olmadığını vurguladı


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1763324.html#ixzz2sTN3H3Eg


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.