RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Şubat 2014, Çarşamba 13:38:25 tarihnde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Estonya’dan Vatandaşlarına İlginç Uyarı

ESTONYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, SOCHİ OLİMPİYATLARINA GELECEK OLAN VATANDAŞLARINI ABHAZYA'YA GİRİŞ YAPMAMALARI KONUSUNDA UYARDI
Estonya’dan Vatandaşlarına İlginç Uyarı 05/02/2014. Estonya Dışişleri Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde Sochi’de düzenlenecek olan kış olimpiyatlarına gidecek olan Estonya vatandaşlarının seyahat sırasında dikkat etmeleri gerekn konular hakkında bir bildiri yayınladı. REGNUM Haber Ajansı’nın 4 Şubat Salı aldığı bilgiye göre Estonya Dışişleri Bakanlığı, Sochi Kış Olimpiyatlarına izleyici olarak katılacak olan vatandaşlarının seyahatlerini daha güvenli ve rahat bir ortamda geçirmeleri için kendilerini uyardıklarını ve öneriler getirdiklerini açıkladılar. Sochi’ye gidecek olan bütün vatandaşların Estonya Dışişleri Bakanlığı’na kayıt yaptırmaları gerekiyor.


Estonya Dışişleri Bakanlığı bildirisinde, 6 – 24 Şubat Tarihleri arasında Sochi’de Estonya Büykelçilği’nden konsolos görev yapacağı ve ona ait telefon ve e- posta adresi yayınlandı. Olimpiyatlara gidecek olan vatandaşşarının özel evlerde kacaklarsa 24 saat içerisinde Sochi’de yetkililere kayıt yaptırmak zorunda olacaklar. Vatandaşları yanlarında pasaport ve barınma belgelerini sürekli olarak bulundurmak zorundalar.


Estonya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını olimpiyat oyunları sırasında komşu olan Abhazya ve Güney Osetya topraklarına gitmemeleri konusunda uyararak “Orada, Gürcistan pasaport kontrolü bulunmamaktadır ve Estonya devletinin vatandaşlarına yardım etme olanakları kısıtlıdır. Estonya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan tarafından o bölgelerin “İşgal Altındaki Topraklar” olarak nitelendirildiği ve Gürcistan devletinden izinsiz bir biçimde giriş yapacak olanların cezalandırılacağını belirten bir yasanın olduğunu belirtiyor. Bundan dolayıdır ki, Rus sınırından Abhazya ve Güney Osetya’ya yasal olmayan bir biçimde giriş yapacak olanlar cezalandırılır” açıklamasında bulundu.


Estonya Dışişleri Bakanlığı, ayrıca olimpiyat oyunlarına gidecek olan vatandaşlarına Çeçenistan, İnguşetya ve Dağıstan’a gitmemelerini ve Kabardey – Balkar, Adıge Cumhuriyeti ve Kuzey Osetya’ya seyahat ederler ise dikkatli olmalarını öneriyor.            


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1762740.html#ixzz2sNUirtjY


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.