RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Şubat 2014, Salı 11:42:25 tarihnde eklendi. 867 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Açıklaması

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “GÜRCİSTAN, ABHAZ VATANDAŞLARININ İTALYA’DAKİ İLİŞKİLERİNDEN RAHATSIZ OLDU”
Abhazya Dışişleri Açıklaması 04/02/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 03 Şubat Pazartesi günü, Gürcistan, Abhazya vatandaşlarının uluslar arası iletişim kanallarını engellemek amacı ile yapmaya çalıştığı ters ve ayrımcı arzusunu zamana karşı yapılmış eylem olarak değerlendiren bir bildiri yayınladı.


Aşağıda Dışişleri Bakanlığı Açıklamasının tam metni bulunuyor:


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bildirimi


"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan’ın Abhazya vatandaşlarının uluslar arası iletişim kanallarını engellemek amacı ile yapmaya çalıştığı karşı ters ve ayrımcı arzusunu zamana karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendiriyoruz.


İtalyan basınıda çıkan haberlere göre, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, İtalya Hükümetine, iki İtalya şehri olan Sarroch ve Lanusei şehir belediye başkanlarının Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti temsilcileri ile “izinsiz olarak şehre kabul etmeleri” ilişkiye girmelerine karşılık olarak gerekli önlemlerin alınmasını talep etmiştir.


Bu bağlamda, bizler Abhazya ve İtalya temsilcileri arasındaki ilişkileri ve aynı zamanda 24 Ağustos 2013 Tarihinde Gagra (Abhazya) ve Sarroch (İtalya) Şehir Yönetimleri arasında imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşmasının İtalyan Cumhuriyeti yasaları ile tam bir uyum içerisinde olduğunu var sayıyoruz. Bu nedenledir ki Gürcistan yönetiminin bu tür eylemleri, egemen bir devletin içişlerine müdahale olarak nitelendirilebilir. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, İtalyan hükümetini demokratik olarak seçilmiş yerel yönetimler üzerinde baskı kurması için çağrıda bulunuyor – Bu eylem biçimi, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’nın otoriter ve anlamsız bir düşünce yapısı içerisinde olduğunun göstergesidir.


Gagra ve Sarroch şehirleri arasında Dostluk ve İşbirliği Protokolünün imzalanması, iki ülke insanları arasında kültürel ve insani işbirliğinin teşvik edilmesine destek olmuştur. Bundan dolayıdır ki,  bu eylemi, Gürcistan’ın Abhazya vatandaşlarının uluslar arası iletişim kanallarını engellemek amacı ile yapmaya çalıştığı karşı ters ve ayrımcı arzusunu zamana karşı yapılmış bir eylem olarak değerlendiriyoruz.


Bir kez daha tarihin durmadığını ve Gürcistan yetkililerinin, verimsiz ve eskimiş prensipleri olan “İşgal Altındaki Topraklar” yasası içerisindeki uygulamalara sarılarak Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının devredilemez hak ve özgürlüklerinin engellenmesi için yapmış olduğu uğraşıların sadece  kendi uzun vadeli çıkarlarına zarar vereceğini vurguluyoruz.


Suhum, 3 Şubat 2014”


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11169.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.