RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ocak 2014, Çarşamba 10:34:03 tarihnde eklendi. 735 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov’dan Net Vurgulama

SERGEY LAVROV “RUSYA’NIN ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BAĞIMSIZLIKLARININ TANINMASI KARARINI REDDETMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Lavrov’dan Net Vurgulama 22/01/2014. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan Yetkililerinin Rusya’nın Gürcistan ile ilişkilerinin geliştirilmesi için Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararını reddetmesi gerekir açıklamalarını geçerliliği olmayan bir girişim olarak değerlendirdi.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında “Bizler, Saakaşvili’nin (Gürcistan’ın eski devlet başkanı Mihail Saakaşvili – İF) savaş sonrasındaki yarattığı parçalanma sonrasında oluşan gerçekleri değiştiremeyiz. Ve bu gerçeklerden bağımsız bir biçimde Rusya’dan kararından vazgeçmesini koşul olarak göstererek siyasal ilişki kurmak istemek mümkün değildir.” dedi.


Sergey Lavrov “Bizler bu gerçekler ölçüsünde çalışıyoruz ve değiştirlmesi mümkün değildir” vurgulamasında bulundu.


Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı “Bizim ilişkilerimizde, ticari, ulaşım yollarında, temel olarak insani alanlarda iyleşmenin somut işaretleri (Gürcistan ve RF arasında) görülmektedir. Bizler, Gürcü komşularımızın Sochi’de düzenlenecek olan olimpiyatları sırasında güvenlik konularında yardımcı olmak için vermiş oldukları teminatları takdirle karşılıyoruz” dedi.


Sergey Lavrov konuşmasını “Ancak, bizler Gürcistan’ın bölgede varolan gerçekleri reddederek, bazı pratik olarak çözülebilecek sorunlar karşısında sık sık bu sorunu gündeme getirmesi ile karşılaşıyoruz. Ve bizim çeşitli alanlardaki ilişkilerimizi bu tür olaylarla karşılaştırmak periyodik olarak gelişimi engelleyecek ve caymaya yol açacaktır. Bizler, tamamen farklı bölgelerle samimi ilişkiler kurmaya açığız, ancak söylediğim gibi bir yaklaşımla olur” diyerek bitirdi.   


Kaynak: http://www.interfax.by/news/world/146266


http://apsnypress.info/news/11053.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.