RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2014, Salı 18:21:07 tarihnde eklendi. 950 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Bakanlığı 2013 Raporu

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, ANKARA’DA OFİS AÇMAYI PLANLIYOR.
Dışişleri Bakanlığı 2013 Raporu 21/01/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından 2013 yılı çalışma raporu yayımlandı. Dışişleri Bakanlığı raporunda başta Rusya Federasyonu, Avrupa, ABD - Kanada, Türkiye, Ortadoğu, Latin Amerika, Asya, Afrika, Avustralya’da yapılan çalışmalar açıklanıyor.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın çalışma raporunun başlangıç yazısı ve Türkiye çalışmaları hakkındaki bölümünün çevirisi aşağıda bulunmaktadır.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı 2013 Yılı Çalışma Raporu:


Abhazya Cumhuriyeti Dışişler Bakanlığı, 2013 yılı içerisinde, Abhazya Cumhuriyeti yasaları ve Devlet Başkanlığı tarafından belirlenen dış politika kriterlerini, Hükümet kuruluşu olarak Abhazya Cumhuriyeti’nin dış politika koordinasyonu ve uluslar arası ilişkilerin kurulmasında sorumlu bir organ olarak çalışmalarını yürütmüştür.


Dışişleri Bakanlığı olarak, Devlet başkanı tarafından desteklenen dış politika çalışmaları, Abhazya Cumhuriyeti’nin ortak bir dış politka stratejisinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi biçiminde yürütülmektedir, ayrıca Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Yönetmeliği kapsamında diğer çalışma koşullarını temel sorumluluklarına bağlı olarak yerine getirilmektedir.


Dışişleri Bakanlığı’nın Türkiye bölümü tarafından, Türkye’deki yurttaşlarımız ile ilişkileri güçlendirmek için kapsamlı bir çalışma sürdürlmektedir. Bölge departman temsilcileri ile olan etkin iletişim ve yazışmalar sayesinde, Türkiye Diaspora örgütleri tarafından önemli tarihlerde düzenlenen toplantı ve etkinliklere katılım sağlandı ve kutlama mesajları gönderildi. Kartal Bölgesi’nde (İstanbul) düzenlenen “Abhazya Kültür Günleri” Etkinliğine, “Abhazya – 67” «Апсны-67» Topluluğu, “Gunda” «Гунда»Müzik Gurubu, “Abaza” «Абаза» Çocuk Halk Dansları Topluluğu ve ayrıca Abhazya Ulusal Halk Şarkıcısı M. T. Lasuriya, şair ve ressamlar katıldı. Heyet üyeleri İnegöl şehrine bir ziyarette bulundular. 


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak Suriye, Tunus ve Ürdün’de temsilcilikleri açıldı ve ayrıca Türkiye’deki özel temsilciliğin organizasyonu ile Ankara’da Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın bir ofisinin açılması planlanıyor.


2013 yılı boyunca, Türkiye’de milletvekilleri, siyasetçiler, iş adamları ve sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenlendi.


Bölgedeki ülkelere 44 adet diplomatik nota gönderildi ve 5’i Türkiye, ikisi Suriye ve Lübnan’a olmak üzere 7 ziyaret yapıldı.


Türkiye ve Abhazya Cumhuriyeti arasında ticari mal taşıyan Türk Yyük gemilerine, uluslar arası karasularda Gürcistan sahil muhafaza gemileri tarafından uluslar arası karasularda el konulmasına, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, BM Güvenlik Konseyi, AB, AGİT’e, uluslar arası karasularda Gürcistan tarafından yapılan bu eylemlerin korsanlık ve 1982 BM Uluslar arası Hukuk Sözleşmesine aykırı olduğunu belirten protesto başvuruları yapıldı. Gürcistan yöneticileri tarafından bu uluslar arası yasadışı uygulamalarına karşı gerekli diplomatik önlemler alındı.            


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11051.html


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.