RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Ocak 2014, Salı 12:54:13 tarihnde eklendi. 745 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Hemodiyaliz Ünitesi

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB “HEMODİYALİZ ÜNİTELERİ SORUNSUZ BİR BİÇİMDE ÇALIŞMALIDIR”
Hemodiyaliz Ünitesi 21/01/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı  Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 20 Ocak Pazartesi günü, Sağlık Bakanı Zurab Marşan ve Devlet Hastanesi Baş Hekimi Nargiz Kharchilava ile görüştü.


Aleksandr Ankvab, toplantıda devlet hastanesinde bulunan Hemodiyaliz ünitesinde herhangi bir arıza olup olmadığı konusuna ilgi gösterdi.


Devlet Hastanesi Baş Hekimi, yapmış olduğu açıklamada küçük bir takım sorunların bulunduğunu ancak Hemodiyaliz ünitesinin çalışmalarında bir etki yaratmadığını söyleyerek “Bir doktorumuz doğum iznine ayrıldı, diğeri ise hastalandı ve şu anda Armavir Hemodiyaliz Merkezi’nden gelen bir doktor nöbetçi olarak çalışmaktadır. Varolan malzemeler çalışmalar için bir ay yetecek kadar bulunuyor” dedi.


Aleksandr Ankvab, Sağlık Bakanı ve Devlet Hastanesi Başhekimi’ne Hemodiyaliz Ünitesi’nin kusursuz bir biçimde çalışması için gerekli önlemlerin alınması ve çalışmaların aksamaması gerktiğini belirterek. Devlet Hastanesi’nde bulunan Hemodiyaliz Ünitesi için gerekli olan ünitelerin satın alınması için Maliye Bakanlığı’na ödemelerin yapılaması için emir verdi.     


(hemodiyaliz, fistül, greft ya da kateter adı verilen uygun bir vasküler giriş yolu kullanılarak hastadan alınan kanın, bir makina ve pompa yardımıyla diyalizör adı verilen bir süzgeçten (yapay böbrek) geçirilirken sıvı ve solüt içeriğini düzenleyerek hastaya geri verilmesine verilen addır. Genelde haftada 3 kez 4 saat süren seanslar şeklinde uygulanır. – Abhazyam.com)


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11043.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.