RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Ocak 2014, Pazartesi 20:21:49 tarihnde eklendi. 690 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Hayali Protesto

GÜRCİSTAN, ABHAZYA CUMHURİYETİ TARAFINDAN PSOU SINIRINDA GÜVENLİK BÖLGESİ OLUŞTURULMASINI PROTESTO ETTİ
Gürcistan’dan Hayali Protesto 20/01/2014. Gürcistan’ın yeni yönetiminin Saakaşvili Döneminde uygulanan Dış Politikayı süreceğini gösteren bir açıklamada Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti tarafından Sochi Olimpiyatları nedeniyle 20 Ocak – 21 Mart 2014 Tarihleri arasında Abhazya’nın Rusya ile olan Psou Devlet Sınırında 11 km.lik alanda olağanüstü durum ilan edilmesini protesto etti.


Aşağıda Gürcistan Dışişleri Bakanlığı açıklaması bulunmaktadır.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Gürcistan Dışişleri Bakanlığı olarak, Rusya Federasyonu ve onun  işgal altındaki topraklar üzerinde oluşturmuş olduğu rejim tarafından Psou nehri üzerinde bulunan sınır bölgesinde 20 Ocak – 21 Mart tarihleri arasında olağanüstü rejim oluşturulmasından endişe ve kaygı duyulmaktadır” bilgisine yer verildi.


Tiflis yönetimi, resmi anlamda Gürcistan ve Rusya Federasyonu Devlet Sınırları içerisinde 11 km.lik bir alanda yapılan bu değişikliği “Yasadışı bir Eylem” olarak nitelendiriyor.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı Bildirisi “Gürcistan Hükümeti’nin rızası olmadan, Gürcistan’ın egemenliği altındaki topraklarında sınır bölgesi oluşturulmasını, bir kez daha Rusya tarafından, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını uluslar arası hukuk ve ateşkes anlaşmaları temel ilkelerini ihlali olarak görüyoruz” açıklamasına yer verdi.


Gürcistan yönetimi bu olayı, “İşgal Bölgesi” olan Abhazya ve Güney Osetya’da yerel nüfusun hareket özgürlüğü üzerindeki bu kısıtlamalarla engel çıkarılması ve askeri işgalin varlığını arttırma olarak nitelendiriyor.


Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’ya Gürcistan’a karşı uyguladığı kışkırtıcı politikaları terk etmeyi ve uluslar arası yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulunuyor.        


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1756575.html#ixzz2qxbhTsvr


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.