RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ocak 2014, Salı 17:24:41 tarihnde eklendi. 902 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

McDonald’s’ın Abhazya Savaşı

McDonald’s’ın ABHAZYA’DA RESTORAN AÇMAK İSTEMESİ GÜRCİSTAN’I RAHATSIZ ETTİ
McDonald’s’ın Abhazya Savaşı 14/01/2014. Değerli okuyucular. Abhazya Cumhuriyeti’nde turizm sektörünün her geçen yıl gelişmesine ve sezon içerisinde 2 Milyon’un üzerinde Rus turistin ziyaretine  bağlı olarak, uluslar arası hizmet ve gıda sektörleri bir biçimde Abhazya pazarına girmeye çalışıyor. Dikkatle izlenmesi gereken bu tür girişimlere Mcdonalds ve Coca – Cola şirketi de eklendi. Önümüzdeki günlerde bu tür şirketlerin pazardan pay alma savaşı giderek artacağa benziyor - Abhazyam.com  


Gürcistan Vatandaşlık ve Birleşme Sorunları Bakanı Paata Zakareishvili, geçtiğimiz günlerde McDonald’s şirketinin resmi internet sitesinde, Abhazya’dan bağımsız bir devlet gibi söz ederek Restoran açılacağı hakkında yazı yayınlanması ile ilgili olarak “Bu bir hata idi ve bu hata giderildi” dedi.


Paata Zakareshvili, gazetecilere “Hatta, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü sağlansa bile, Temur Chkoniya (Coca – Cola Şişeleme Gürcistan CEO’su ve McDonalds’ Gürcistan Temsilcisi) izin vermeden Abhazya’da restoran açılması mümkün olmayacaktır” açıklamasında bulundu.


O’na göre, şirketin web sitesinde yayınlanan haberdeki bilgiler bir yanlış anlamadan kaynaklandı ve düzeltildi.


Gürcistan Devlet Bakanı “Bildiğim kadarı ile orada, Abhazya’da iş kurma olanakları hakkında bir girişim değildi. Bilindiği üzere “İşgal Bölgeleri” hakkında var olan kanun gereğince Abhazya toprakları üzerinde herhengi bir iş kurmak, Gürcistan Merkezi Hükümeti’nin izni olmadan gerçekleşemez, yasaktır ve McDonald’s şirketi restoran inşaatı yapmakla bu yasayı ihlal eder” bilgilendirmesine yer verdi.


Bu arada 12 Ocak’ta şirketn Gürcistan Temsilcisi Temur Chkoniya iş çevreleri ile yapılan toplantıda yaptığı açıklamada, bazı Rus işadamlarının Abhazya Devleti Yönetiminden Abhazya’da McDonalds restoranı açmak için izin başvurusunda bulunduklarını, ancak McDonalds şirketinin buna izin vermediğini söyledi. Chkoniya, şirketin Gürcistan temsilciliği ile şimdiki Abhazya yönetimi arasında bir anlaşma yapılması durumunda Abhazya’da restoran açılmasına ve oraya “Coca – Cola” malzemeleri göndermeye hazır olduklarını belirtti.      


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1754188.html#ixzz2qNjZdo3x
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.