RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2014, Pazar 14:13:30 tarihnde eklendi. 924 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

G. Osetya, K. Osetya Birleşmesi

TAİMURAZ MAMSUROV “KUZEY OSETYA VE GÜNEY OSETYA’NIN BİRLEŞMESİ İÇİN REFERANDUM YAPILMASI TARTIŞMALARI YANLIŞ”
G. Osetya, K. Osetya Birleşmesi 12/01/2014. REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, Kuzey Osetya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve RF Devlet Başkanlığı Güney Osetya Cumhuriyeti Özel Temsilcisi Taimuraz Mamsurov, 10 Ocak’ta “Yankı Moskova” "Эхо Москвы" Radyosunda yaptığı söyleşide, Güney Osetya’da bulunan  bir siyasi parti liderinin Güney Osetya ve Kuzey Osetya Cumhuriyetlerinin birleşmesi için referandum yapılması için çağrıda bulunmasını, “Seçim propagandası için söylenmiş sözler” olarak nitelendirdi.


Taimuraz Mamsurov “Güney Osetya’nın Kuzey Osetya – Alania Cumhuriyeti’ne katılımı için referandum yapılması önerisi, bir siyasi parti tarafından seçim öncesi propaganda özelliği taşıyan bir açıklama olarak nitelendiriyorum. Bu sorumsuzca yapılan bir açıklamadır. Kuzey Osetya – Rusya’nın bir parçasıdır. Ve eğer bu sorunu bütünü ile açmak isterseniz, büyük olasılıkla, Rusya’ya katılım gündeme gelmiş olur. Ancak, bizler, sizlerle Rusları biliyoruz ki, Rusya için bu topraklar gereksiz. Tanrı’ya şükür kü bizim arazimiz çok, topraklarımız büyük. Bundan dolayıdır ki, hiçbir biçimde, Rusya’ya yeni toprakların katılımından söz edilmesi doğru olmaz” dedi.


Kuzey Osetya Devlet Başkanı “Benim kardeşlerim – Osetler, sonunda – Rusya tarafından bağımsız bir devlet olarak tanınarak eşsiz bir fırsat elde etmişlerdir. Eğer, Rusya, Güney Osetya’yı tanıyan tek devlet omuş olsa idi, bu yeni bir tarihi süreç olurdu, o zaman bunu hayal etmeyi düşünebilirdik. Bu böyle gerçekleşebilir. İşte böyle, eğer genç bir devletin katılımından söz edersek – Güney Osetya gibi – Rusya gibi büyük bir ülkeye, o zaman “Güney Osetya Bağımsız Devleti”nin bütün bağımsız devletler gibi bütün özelliklere sahip olması gerekiyor. Bu Rusya için içeriği olmayan bir çaba anlamına gelir” dedi.


Taimaz Mamsurov “Ben, Güney Osetya’lı siyasetçilere, Güney Osetya için ele geçirilen bu tarihsel fırsattan en zengin bir biçimde yararlanmalarını öneririm. Ve işte bunun için çaba harcamalılar. Referandumlara başvurmayın ve başka hiçbir şey için değil, sizler için en önemli görev olan devlet oluşumu için yaşanan bu tarihsel süreç için çalışın” dedi.        


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/yugoosset/1753306.html#ixzz2qBBUaS3f
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
yücel - yaşasın bagımsın Güney Osetya.
destekliyoruz bencede 700 senede ancak böyle bir fırsat yakalandı .bencede bagımsız kalmalı önemli olan yüreklerin birligidir.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.