RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ocak 2014, Cumartesi 19:35:34 tarihnde eklendi. 878 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Elbrus Dağı Tırmanışı

ABHAZYA CUMHURİYETİ METOROLOJİ MÜDÜRÜ LEVARD BARTSIZ, ELBRUS DAĞINA TIRMANDI
Elbrus Dağı Tırmanışı 11/01/2014. Abhazya Cumhuriyeti Meteoroloji Müdürü Levard Bartsız, Rus ve Moldovalı metorologlardan oluşan bir gurup ile Elbrus dağına tırmandı.


Elbrus Dağı, Karaçay – Çerkesk ve Kabardey – Balkar Cumhuriyetleri arasında, büyük Kafkas Dağları silsilesi içerisinde bulunmaktadır. Elbrus dağı, 5642 metre ile Avrupa ve Rusya’nın en yüksek noktası olarak biliniyor. Elbrus Dağı bölge insanları tarafından “Mingi Tau”  «Минги Тау» ya da “Bilgelik ve Ululuğun Sonsuzluk Dağı” olarak adlandırılmaktadır.


Levard Bartsız, Apsnypress Haber Ajansı Muhabiri’ne yaptığı açıklamada “Bu benim ilk tırmanışım. Bir coğrafyacı olarak, Kafkas dağlarının en yüksek noktasına tırmanmak ve doğal ortamı görmek benim için çok ilginç oldu” dedi. Yedi kişilik dağcı gurubu, hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle zirveye kadar ulaşamadı. (Sıcaklık – 25 derece ve rüzgarın hızı saniyede 30 metreyi buldu)


Levard Bartsız “Kuvvetli rüzgar nedeni ile zirve tırmanışını gerçekleştiremedik. Üzülerek belirtmek isterm ki Abhazya Cumhuriyeti Bayrağını zirveye dikemedim. Dağlarda geçirdiğimiz gün çok duygusal oldu. Bizler zirve tırmanışını yeniden gerçekleştirmek için sözleştik ve Abhazya Bayrağını Elbrus’un zirvesine dikeceğim, ancak bu yaz döneminde gerçekleşecek” dedi.     


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11012.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.