RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Aralık 2013, Pazar 10:34:55 tarihnde eklendi. 771 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Kayıplara Son Görev

ABHAZYA CUMHURİYETİ, SAVAŞ KAYIBI ÜÇ SAVAŞÇIYA SON GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
Abhazya’da Kayıplara Son Görev 29/12/2013. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı döneminden günümüze kadare kayıp olarak bilinen ve kimliği belirlenen Abhazya Ordusu mensubu üç askere Suhum’da son görev yerine getirildi.  Bilindiği üzer Abhazya Hükümeti ve Uluslararsı Kızılhaç Örgütü’nün Zagerb Araştırma Enstitüsünde, Suhum Zafer Parkı’nda bulunan kalıntılar üzerinde yapmış oldukları DNA araştırma çalışmaları sonucunda 20 yıldır kayıp olarak bilinen beş kişinin kimliği belirlenmişti.


Kimliği belirlenen Süren Avedyan ve Aleksandr Gudnik 25 Aralık’ta ailelerinin isteği üzerine aile kabristanlarına defnedilmişti.


Mart 1993 Suhum Kurtarma harekatından bu yana kayıp olarak bilinen Valery Gubaz (1952 Doğumlu), Vadim Lagvilava (1970 Doğumlu), Zakanbey Marşan’ın cenazeleri ailelerinin isteği üzerine Suhum zafer Parkı’nda resmi tören ile defnedildi.


Abhazya Cumhuriyeti Bayrağına sarılı şehitlerin tabutları 27 Aralık’ta düzenlenen Savunma Bakanlığı Onur Kıtası tarafından düzenlenen resmi cenaze töreni ile defnedildi. Törene Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Başbakan Leonid Lakerbaya, Parlamento Başkanı Valery Bganba, Bakanlar, parlamenterler, savaş gazileri, öğrenciler, şehitlerin aile ve akrabaları, halk katıldı.


Kaynak: http://apsnypress.info/news/10950.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.