RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 14:11:12 tarihnde eklendi. 715 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya ve G. Osetya'dan çağrı

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA; BAĞIMSIZLIKLARININ TANINMASI ÇAĞRILARINI YİNELEYECEKLER
Abhazya ve G. Osetya'dan çağrı 11/08/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ ve Güney Osetya Devlet Başkanı Eduard KOKOYTI; 11 Ağustos 2008 pazartesi günü yapmış oldukları telefon görüşmesinde, yakın zaman içerisinde ülkelerinin bağımsızlıklarının tanınmasını isteyecekleri konusunda anlaştılar.

Eduard KOKOYTI "bizim ülkemizin bağımsızlığının tanınması için daha ne kadar Asetin kanı akması gerekiyor?" dediğini belirttiği telefon konuşmasında Sergey BAGAPŞ "Gürcistan'ın Güney Osetya'ya karşı saldırgan tutumuna karşılık olarak Abhazya, onun anladığı dilden savaşçı karakteri ile yanıt veriyor. Güney Osetya'da yaşanan insanlık dışı saldırılar sonucunda zor durumda kalan Oset Göçmenlerin barındırılması konusunda Abhazya'da ki bütün dinlenme tesisleri onların hizmetine hazırdır" dedi.

Eduard KOKOYTI'nin interfaks haber ajansına verdiği bilgiye göre Pazartesi günü sonu itibarı ile bütün Güney Osetya topraklarında denetimin ellerine geçeceğini belirterek "biz Tsinvali'nin tamamında kontrolü elimizde bulunduruyoruz. Yakın zaman içerisinde tüm Güney Osetya'da denetim bizim tarafımıza geçecektir. Binlerce ölümüz bulunuyor, bundan sonra ölen sivil vatandaşlarımızın cenazelerinin kaldırılmasına çalışacağız" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.