RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Aralık 2013, Salı 19:28:42 tarihnde eklendi. 700 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ivanishviliden Yeni İnciler

BİDZİNA İVANİSHVİLİ “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’DAKİ İŞGAL KALKMADAN RUSYA İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLER ZOR”
Ivanishviliden Yeni İnciler 24/12/2013. Gürcistan eski Başbakanı Bidzina Ivanishvili, 24 Aralık’ta Forbes dergisine verdiği demeçte “Gürcistan Devlet Yönetimi Rusya Devlet yönetimi ile görüşmeye hazır” dedi.


Eski Gürcistan Başbakanı, görevi sırasında Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme şanısını yakalayamaması hakkında yöneltilen soruya “Şansımız olmadı. Ben hazırdım. Ve şimdiki yönetimde buluşmaya hazır. Ancak ortam yok” yanıtını verdi.


Ivanishvili, ayrıca “Rusya ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması için hangi zamanı bekleyebiliriz?” sorusuna verdiği yanıtta “Bugün için top Rusya tarafında. Bizler diplomatik ilişkileri yeniden başlatmaya hazırız, ancak şimdilik bu mümkün değil. Şimdilik Abhazya ve Güney Osetya’da işgal sürüyor. Bu ayrı bölgelerin oluşması Rusya’nın desteği ile sağlandı. Ve benim görüşüme göre, Rusya kendisi güvenliği tehdit ediyor. Umarım Rusya bunu anlar. Kuzey Kafkasya – karmaşık bir bölge. Kuzey Kafkasya geniş çevre – Rusya toprakları ve bunu bir tek ben söylemiyorum, orada günümüz koşullarında bir sürü sorun bulunuyor. Umuyorum ki, Kremlin bu yaşananların zorluğunu anlayabilir. Bu sadece Gürcistan için değil, ancak Rusya içinde geçerlidir. Eğer, Rusya varolan sorunların çözümünün gerektiğini anlamaz ise, eski dost ilişkilere geri dönülmesi çok zor olacaktır. “Borjom” ve “Şarap” bizleri uzlaştıran olamaz” dedi.


Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından daha önce yapılan bir açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Gürcistan vatandaşlarına uygulanan vize sisteminin kaldırılabileceği ve Moskova’nın Tiflis ile diplomatik ilişki kurma dileği belirtilmişti.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1749198.html#ixzz2oPBaZk40


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Doğan AKTAS - Itler istedi diye atlar ölmez.
Tiflis hala kendisini kandırıyor. ABD Türkiyeden başlayarak bölgeye çeki düzen verirken, bu iç politikaya yönelik tavırlar gelecekte Tiflis'e zarar verecek.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.