RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Aralık 2013, Perşembe 22:46:48 tarihnde eklendi. 1039 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Abhazya’ya Destek

VLADİMİR PUTİN “KIRIM’I GÜNEY OSETYA VE ABHAZYA İLE KARIŞTIRMAK OLMAZ” DEDİ.
Putin’den Abhazya’ya Destek 19/12/2013. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 19 Aralık Perşembe günü, yıl sonu basın toplantısı düzenledi. Vladimir Putin, Rusya 1 Tv, Vestiru tv kanallarından canlı olarak yayınlanan basın toplantısına rekor sayıda basın mensubunun (1319 kişi) iç ve dış ilişkiler hakkındaki sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin Abhazya ve Güney Osetya ile Kırim’daki askeri durumu kıyaslayan sorusuna verdiği yanıtta “Kırım’ı, Güney Osetya ve Abhazya ile karıştırmak olmaz” dedi. 


Vladimir Putin “Kırım’da bulunan Rus Askerlerinin varlığı ile Abhazya ve Güney Osetya’daki konumu kıyaslamak saçmalıktır” dedi.


Vladimir Putin “Kırımın konumunu, Abhazya ve Güney Osetya’nın konumu ile kıyaslamak – saygısızlıktır. Kırım’da benzer hiçbir şey olmuyor. Bu topraklar (Abhazya ve Güney Osetya) bağımsızlıklarını ilan ettiler, orada büyük çaplı bir etnik savaş yaşandı. Ve bu ilk sorun değildir, eğer 1919 – 1921 yılında konumu hatırlayacak olursanız, Rus İmparatorluğu çöktükten sonra yaşanan çatışmalar sonrasında, bu topraklar, Gürcistan’ın içerisinde bulunmak için değil, Rusya’nın bir parçası olmak istediklerini belirtti” dedi.


Devlet Başkanı, bu cumhuriyetlerin, daha tanınmadan önce yaşanan etnik çatışmada kan dökülmesinin durdurlması için barış gücüne çağrı yaptıklarını hatırlattı. Putin’e göre, 2008 yılında, Rusya’nın askeri eyleminin, sadece Rusya Federasyonu vatandaşlarının (Güney Osetya vatandaşlarının çoğunun Rusya Federasyonu vatandaşlığı kimliği var) korunması için değil, Rus Barış Gücü’ne yapılan saldırı, Rus askerlerinin öldürülmesi üzerine yapıldığını söyledi.


Vladimir Putin “Kırım’da böyle bir durum yoktur ve ümit ediyorum ki olmayacaktır. Bizim donanmamızın orada bulunması için yapmış olduğumuz anlaşamamız var. Rusya Donanması – Bölgesel ve uluslar arası politikalar açısından bir isitikrar unsuru olarak bulunmaktadır” dedi.             


(Vladimir Putin’in Basın Konferansı  hk. Bknz: http://www.vesti.ru/only_video.html?vid=562761


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1747547.html#ixzz2nwPayBBE
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
ahmet semin - Helal
Lutfen cecenyaya cerkesyaya dagistana kuzey osetyaya vs...destek verin putincik olmuyo boyle ayrimcilik sadece abhazya ve guney osetya...
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.