RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Aralık 2013, Perşembe 18:12:23 tarihnde eklendi. 747 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Parlamento Konuşması

ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU’NDA KONUŞTU
Parlamento Konuşması 19/12/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 18 Aralık Çarşamba günü, Parlamento’da Abhazya’nın dış ve iç politika konuları hakkında konuştu. Parlamento, bazı milletvekillerinin geç gelmesi nedeni ile gecikme ile oturuma başladı. 35 kişilik parlamentoda oturum, 18 Milletvekilinin katılımı ile yapıldı. Parlamento Başkanı Valeri Bganba’nın açıkladığına göre, bazı milletvekilleri rahatsılıklıarı, dört milletvekili uzakta olduğu için oturuma katılmadı, muhalefete ait milletvekilleride “Kendi politik ideallerinin devlet yönetiminin çıkarlarının üstünde” olduğunu öne sürerek oturuma katılmadılar.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, milletvekillerine karşı yapmış olduğu  konuşmaya. Muhalif siyasi güçlerin, kendisi ve bir bütün olarak devlet yönetimi hakkındaki iddialara yanıt vererek başladı. Kendisi hakkında “Monarşi Yönetimi” yaratmakla yöneltilen suçlamaları reddetti.


Aleksandr Ankvab “Beni suçlayanlar, her şeyden önce uygar bir demokratik sistemin kurallarına uyulması gerektiğini unutmuş görünüyorlar. Demokrasilerde, devlet başkanı da olsa hiç kimseye asılsız, ispat edilemeyen ve hakarete varan suçlamalar yapılamaz” dedi.


Devlet Başkanı, önceki devlet başkanı döneminde başlatılan anayasal reform ve son dönemdeki gelişmelere bağlı olarak yasalarda değişiklik yapılmasının gerekli olduğunu ve bunun içinde parlamentonun görevini yerine getirmesi gerektiğini  hatırlatarak “Anayasa değişikliği gereklidir ve yapılacaktır. Ancak kökten değişiklik olmamalıdır” dedi.


Devlet Başkanı, hızlı bir biçimde parlamentoya bağlı hükümet sistemine geçilmesi gerektiğini savunanların görüşlerini paylaşmadığını söyleyerek “Abhazya Cumhuriyeti, varolan bir dizi koşul nedeni ile öngörülebilir bir gelecekte parlamenter sisteme dayalı bir ülke olamaz. Ve işte neden olamaz. Her şeyden önce, devlet yönetimi yapısında ve tüm sistemin her alanında radikal değişiklikler gerektirir – sadece devlet yapısında değil, beraberinde, sistemin, sosyal, ekonomik, siyasal ve hukuk alanlarında değişiklikler gerçekleştirilmek zorunda kalınır. İnanın bana, bütün bunlar, sistemin hiçbir biçimde yok edilmesine değmez” dedi.


Aleksandr Ankvab’ın yaklaşık olarak bir saat süren konuşmasında, Abhazya Cumhuriyeti’nin doğu bölgelerinde yaşanan pasaport sorunları, Rusya’nın mali yardımı, ekonomik ve sosyal alanlardaki altyapı çalışmaları, tarım alanlarındaki çalışmalar, kredi sistemi, emniyet güçlerinin çalışmaları, dış ekonomik ilişkiler, yasalardaki değişiklikler, özelleştirme, Rusya – Abhazya ilişkilerindeki gelişmelere değindi.


Devlet Başkanı, önemli sorunların nasıl çözülmesi gerektiği konusundaki görüşlerini açıkladı.


Aleksandr Ankvab konuşmasını sonlandırırken, muhalefetin “Ulusal Güvenlik Çıkarlar” nedeniyle devlet başkanının gönüllü olarak istifa etmesi önerisini yorumladı.


Aleksandr Ankvab “Ben, moral değerlerimi göz önüne alarak devlet başkanı Sergey Bagapş’a minnetarlığımı belirterek ve tarafıma karşı yapılan 1., 2., 3., 4. ve 5. suikast girişimleri sonralarında istifa edebilirdim. Ancak, cesur kararlar bu biçimde olmaz, bende farklı davrandım. Sizlerin bildiği gibi davrandım. Daha kolayı var, muhalefetin istediklerini yapmak için ve insanlara 6 aydan daha önce sorulabilir: Ankvab’a güveniniz sürüyor mu yoksa bitti mi? Ben görevimden ayrıldıktan sonra, vatandaşlarımın gözlerinin içine açık olarak bakabilmeliyim, ben böyle yapacağım. Şantaj, siyasal tehdit, psikolojik baskı, yalan ve iftira – benim çalışma biçimlerim değildir. Ancak ve konumumu bu tür tehditlere teslim edemem. Ankvab’ın görevini bırakmasının, benim çalışmalarımı tüm halkın kaderinde “en önemlil istikrarsızlık unsuru” olarak gören birkaç düzine insanın daha rahat yaşamasını sağlayabileceğini anlıyorum” vurgulamasında bulundu.

 

(Konuşma video  görüntüsü için bknz: http://www.apsua.tv/abh/video/2368/ )

 

Kaynak: http://apsnypress.info/news/10860.html              
.


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.