RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Aralık 2013, Çarşamba 23:05:37 tarihnde eklendi. 744 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Görüşmesi Sonuçlandı

ABHAZYA CUMHURİYETİ HEYETİ, CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDE KARŞILIKLI GÜÇ KULLANILMAMASI İLKESİNİN GERÇEKLEŞMESİ GEREKTİĞİNE VURGU YAPTI
Cenevre Görüşmesi Sonuçlandı 18/12/2013. Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 26. turu sonuçlandı.


Cenevre’deki görüşmelere katılan Abhazya Heyeti Başkanı Dışişleri Bakan Yardımcısı Irakli Khintba, Apsnypress Haber Ajansına telefon ile verdiği bilgide, görüşmeler her zaman olduğu gibi iki gurup biçiminde sürdü. Abhaz Heyeti, birinci guruptaki görüşmelerde bir kez daha karşılıklı güç kullanılmaması ilkesinin gerçekleştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ancak, her zamanki gibi Gürcü tarafının ters tavır takınması konusunda Cenevre görüşmelerindeki katılımcılar tarafından yayınlanacak olan ortak bildiri ertelendi.


Irakli Khintba “Bizler, uluslar arası hukuk çerçevesinde, Abhazya Cumhuriyeti tarafından vatandaşlarına verilen belgelerin, pasaportların tanınmaması, eğitimin engellenmesi, vatandaşlık haklarının üzerinde kısıtlamaların getirilmesi konusundaki varolan uygulamaları eleştirdi. Bizler, Cenevre görüşmelerinde bir sonraki tur gündeminde Abhazya vatandaşlarının uluslar arası dolaşım hakları karşısındaki engellerin kaldırılması konusunu içeren bir öneride bulundu. Buna ek olarak, bizler yakın bir zamanda katılımcılara bu konu ile ilgili olarak bir ortak bildirinin yayınlanması için bir taslak göndereceğiz” dedi.


Irakli Khintba “İkinci çalışma gurubunda, Abhaz tarafı olarak, Abhazya’daki durum ve ayrıca insani konular hakkında yapılan yanlış bilgilendirilmeler hakkında açıklamada bulundu. Cenevre görüşmeleri, Abhaz ve diğer tarafların açıklamaları ile sonlandırıldı” dedi.


Kaynak: psnypress.info/news/10871.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.