RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Aralık 2013, Salı 15:41:08 tarihnde eklendi. 665 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Logua Lyudmila Öldü

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NİN İLK PROFESYONEL OPERA SANATÇISI LOGUA LYUDMİLA YAŞAMINI YİTİRDİ
Logua Lyudmila Öldü 17/12/2013. Abhazyam.com olarak Abhazya Cumhuriyeti’nin ilk profesyonel opera sanatçısı Logua Lyudmila Andreyevna’nın yaşamını yitirmesi nedeniyle ailesine, akrabalarına, sanatçı dostlarına ve Abhazya sanat dünyasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.


Lyudmila Logua, Kiev Devlet Konservatuarı mezunu. 1972 yılından bu yana Abhazya Devlet Flarmonisi’nde solist – vokalist olarak görevde bulunuyordu. Ulusal kültürü, opera geleneği performansında ilk olarak yaşamageçiren parlak bir sanatçı olarak görev yaptı. “La Traviata” «Травиата», “Çarın Gelini” «Царская невеста», “Sevil Berberi” «Севильский цирюльник» ve ilk Abhaz operası olan “Alamıs” «Аламыс» operalarında baş solist rolünü oynadı.


Lyudmila Logua, düzenlemiş olduğu toplantılarda genç yeteneklerin yetişmesine ve teşvik edilmesine destek bulunmuş, ayrıca kurmuş olduğu “Sanat Kulübü”nü evinde yetiştirmiş olduğu gençleri sanat dünyasına tanıtmıştır.


Lyudmila Logua, 1986 yılıunda “Abhazya Cumhuriyeti Ulusal Sanatçısı” ünvanı aldı. Mart 2004’de Devlet Başkanlığı tarafından III. Derecede “Şeref – Onur Madalyası” “Akhdz – Apsha” «Ахьдз-Апша» ile ödüllendirildi. 
    

http://www.apsua.tv/abh/video/2345/


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.