RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 14:06:47 tarihnde eklendi. 694 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Ordusu Abhazya'ya asker

RUS ORDUSU; ABHAZYA'YA DESTEK İÇİN 9000 ASKER VE 350 MEKANİZE ZIRHLI ARAÇ GÖNDERDİ
Rus Ordusu Abhazya'ya asker 11/08/2008. Abhazya-Gürcistan Sorunu Bölgesi Rus Barış Gücü Komutanı General Sergey ÇABAN; Moskova saati ile 12:00 de (TSİ ile 11:00) de) ITAR-TASS Haber ajansına bildirdiğine göre yukarı kodor bölgesinde bulunan Gürcistan askeri güçlerinin bölgeden çıkartılması için Abhazya'ya askeri güç takviyesinde bulunulduğunu belirtti.

Sergey ÇABAN "Rus Silahlı kuvvetlerine bağlı, hava ve kara birliklerine bağlı 9000 asker ve 350 mekanize askeri birliği Abhazya'ya gelmiştir" dedi.

Abhazya Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı Merab KİŞMARİYA; 11 Ağustos Pazartesi günü sabahı interfaks Haber ajansına yapmış olduğu açıklamada "Yukarı kodor Bölgesinde bulunan Gürcistan silahlı kuvvetlerinin ve bölge halkının yaşanan savaş içerisinden çıkabilmeleri için "insani yardım çıkış koridoru" açılmıştır" dedi. 

Merab KİŞMARİYA "bizler Gürcistan Ordusunun Yukarı Kodor Bölgesinde bulunan güçlerinin ve bölge yaşayanlarının zarar görmesini istemiyoruz. Eğer gürcistan askerlerei bu çağrıya uymazlar ise doğacak olan olumsuzluklardan dolayı kendileri sorumlu olacaktır" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.