RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Aralık 2013, Cuma 11:15:28 tarihnde eklendi. 701 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiflis Çıldırdı

MAIA PANJIKIDZE “RUSYA İLE DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN YENİDEN BAŞLAMA KOŞULU, ABHAZYA’NIN TANINMA KARARINI GERİ ALMASINA BAĞLIDIR”
Tiflis Çıldırdı 06/12/2013. Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 4 Aralık’ta yapmış olduğu açıklamaya karşılık olarak verdiği yanıtta “Gürcistan ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden gündeme gelebilmesi için Rusya’nın işgal altındaki topraklardan çıkması ve Abhazya ile Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararını geri çekmesine bağlıdır” dedi.


Maia Panjikidze “Rusya ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin yenden orgsnize edilmesi, iki konunun göz önüne alınmasını gerektirir: Birincisi – ülkenin işgalini bırakması ve ikincisi de – bağımsızlık kararını geri alması. Belirtildiği gibi, eğer bu koşullar yerine getirilirse, bizler büyük memnuniyetle diplomatik ilişkileri yeniden kurabiliriz” dedi.


Bilindiği üzere Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 4 Aralık’ta Brüksel’de düzenlenen Rusya – NATO Konseyi Toplantısı sonrasında düzenlemiş olduğu basın konferansında, Gürcistan tarafından askıya alınan Rusya ve Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasını umduklarını belirtmişti. (bknz: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1741026.html#ixzz2mdXFuouq – Abhazyam.com )


NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, aynı gün yapmış olduğu açıklamada Nato ittifakı bakanlıklarının Moskova ve Tiflis arasında “köprü” görevi oluşturabileceğini belirterek “Rusya ve Gürcistan arasındaki ilişkiler eskisi gibi kalacak. Bizim konumumuzda değişmez – Bizler Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını destekliyoruz. Bizler, bunun dışındaki bir çözüme karşıyız. Şimdi, köprüleri atma ve bölünme zamanı değildir. Dikenli tel çekmek yerine birlikte diyaloğun sürdürülmesini düşünmek zamanıdır” dedi.        


kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1741270.html#ixzz2mdW45CBt


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.