RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Aralık 2013, Perşembe 21:59:44 tarihnde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Djopua buluşması

ABHAZYA CUMHURİYETİ GERİYE DÖNÜŞ KOMİTESİ HEYETİNİN KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ İLE GÖRÜŞMESİ
KADK, Djopua buluşması
05/12/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Hrips Djopua başkanlığında Abhaz Diasporası ile tanışmak amacı ile Türkiye’ye gelen Abhaz Heyeti. 25 Kasım 2013 Tarihinde Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) ile bir araya geldi. 
 
 
Aşağıda Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) tarafından  gönderilen bilgilendirme yazısı bulunmaktadır. 
 
**********************
 
Tarih : 26 Kasım 2013
Sayı : 2013-309
Konu : Abhaz Heyetin Türkiye Ziyareti
 
Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı ve Heyetin Türkiye Ziyareti

Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Xirips Copua göreve getirilmesinin ardından beraberindeki heyetle birlikte ilk gezisini Türkiye’ye gerçekleştirdi. 

Heyet, Türkiye’de yaşayan Abhaz Toplumu ve Abhaz Kurumları ile istişare ve tanışma amaçlı yapılan toplantılar çerçevesinde 25 Kasım 2013 Pazartesi günü Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ile görüştü.

Toplantı öncesinde Sn. Vladimir Avidzba’nın refakatiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinde çok önemli katkıları bulunan Aşkhara Rauf Orbay’ın kabristanı ziyaret edildi. Ardından Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi üyelerinin ve misafirlerin katılımı ile yemekli toplantı düzenlendi. Toplantıda tanışmanın yanı sıra fikir alışverişinde bulunuldu.


Abhazya Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Hirips Copua Türkiye izlenimleri ile birlikte verdiği mesajlar da, öncelikle dünyanın neresinde olursa olsun Abhaz ulusunun, Abhazya Devletinin varlığını bağımsızlığını yüceltme inancı içinde olması, bütün çalışmaların bu bilinçle yapılması, bunun için öncelikle devlet birimlerinin yurt dışı çalışmalarını devletin büyükelçileri ile istişare edilerek yapılması gerektiğini vurgulamıştır.

Savaştan hemen sonra Abhazya Cumhuriyeti’nin kurucu lider Sn. Vladislav Ardzınba tarafından görevlendirilerek Türkiye’ye gönderilen, ikinci ve üçüncü devlet başkanlarınca da görevini sürdürmesi için yeniden atanan, büyük özveriyle görev yapan Sn. Vladimir Avidzba’nın, sahip olduğu devlet deneyimiyle görevini en iyi şekilde sürdürdüğü ve Abhazya Devleti’ni temsilen bu ülkede bulunan ve devletin Diasporaya emaneti olan Sn. V. Avidzba’ya büyük saygı duyduğunu, vurgulayarak, çalışmalarını Sn. V. Avidzba ile sürekli iletişim içinde sürdüreceğini, bu tür çalışmaların devletin varlığının göstergesi olduğunu, devlet birimlerinin istişare içinde olmasının büyük önem arz ettiğini belirtmiştir. 

Yemekli toplantının ardından Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Komitesi Başkanı Sn. Hirips Copua ve beraberindeki heyet uğurlanmasından sonra Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi üyeleri ve misafirler tarafından birlikte değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş

Kaynak: info@abhazya.org 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.