RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Aralık 2013, Perşembe 10:39:17 tarihnde eklendi. 545 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yargı Sisteminde İşbirliği

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA YARGI SİSTEMLERİNİN ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR”
Yargı Sisteminde İşbirliği
05/12/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı aleksandr Ankvab 4 Aralık Salı günü, Abhazya’ya resmi ziyarette bulunan Güney Osetya Yüksek Mahkemesi Başkanı Ilona Hugaeva başkanlığındaki heyeti kabul etti. 
 
Taraflar arasında yapılan toplantıda Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Mahkeme Başkanı Roman Mushba, G. Osetya Yüksek Mahkeme Başkan Yardımcısı Vitali Dzhioev, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Oleg Botsiev hazır bulundular.
 
Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Yargı kurumlarının kalitesinin yüksek düzeye çıkarılması, her devlet için en önemli bir görevdir. Elbette ki mahkemelerin kalitesinin yüksek olması o ülkedeki emniyet sisteminin de daha iyi çalıştığının göstergesidir. Bunun içindir ki bizler, sizlerle işbirliğimizi geliştireceğiz ve her biçimde destek vereceğiz” dedi.
 
Roman Mushba yaptığı konuşmada, 2005 yılında Abhazya ve Güney Osetya arasında imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşması gereğince Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi ve Güney Osetya Yüksek Mahkemesi arasında hazırlanan hukuki alanlarda işbirliği ve dayanışma anlaşmasının bugün imzalanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Yüksek Mahkeme Başkanı, taraflar arasında iki ülke yargı sistemlerinde var olan sorunlu konuların ortadan kaldırılması, tüm konularda işbirliğini geliştirmeye kararlı olduklarını belirtti. Anlaşma gereğince Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanıyan diğer ülkeler ile de yargı alanında işbirliğinin sağlanması öngörülüyor.
 
Güney Osetya Yüksek Mahkemesi Başkanı Ilona Hugaeva, Ziyaret sırasında kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Abhazya Yüksek Mahkeme Başkanı ile birlikte imzaladıkları anlaşma sayesinde meslektaşlarıyla iki ülke yargı sistemlerinin geliştirilmesini hedeflediklerini belirtti.
 
Ilona Hugaeva, Abhazya’da bulunduğu süre içerisinde çeşitli devlet görev birimlerinde ve avukat olarak çalışan üniversite yıllarındaki arkadaşları ile de buluşma fırsatını bulduğunu söyleyerek memnuniyetini dile getirdi. 
 
Ilona Hugaeva: Abhazya Cumhuriyeti Devlet Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.
 
 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.