RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Kasım 2013, Cumartesi 10:56:16 tarihnde eklendi. 637 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Ön Görüşmesi

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ EŞ BAŞKANLARI, ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINI ZİYARET ETTİ
Cenevre Ön Görüşmesi
30/11/2013. Güney Kafkasya’da istikrar ve güvenliğin sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin eş başkanları Philippe Lefort (AB) ve Antti Turunen (BM) 29 Kasım Cuma günü Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cenevre görüşmeleri hakkında bir toplantı düzenlendi. Heyet içerisinde ayrıca AGİT Özel Temsilciliği görevine yeni atanan Angelo Gnaedinger’de bulundu.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba “Bu toplantılar görüşmelerden azami ölçüde verim almak için çok önemlidir. Yaşanan bütün zorluklara rağmen görüşmelerde Abhazya Heyeti olarak başarılı bir çalışma göstermiştir” dedi.
 
Philippe Lofert, çalışmalardaki verimliliğin arttırılması için gerekli olan ortamın sağlanması konusunda anlaştıklarını belirterek “Eş Başkanlar olarak, güvenlik ve istikrarın sağlanması ile ilgili sorunların çözümü için arayışlarımızı sürdürüyoruz, ancak unutmamak gerekir ki bunu çözmek sadece eş başkanların çalışmalarına bağlı değil, öncelikli olarak katılımcıların desteğine de bağlıdır” dedi. 
 
Toplantıda, Cenevre Görüşmelerinin iki çalışma gurubunun konuları görüşüldü, ayrıca siyasal ve sosyal konularda gündeme getirildi. 
 
Cenevre görüşmelerinin bir sonraki turu 17 – 18 Aralık 2013 tarihinde yapılması planlanıyor.
 
http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=1782#sthash.EoFzESTn.dpuf
 
Kaynak: www.apsnypress.info 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.