RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Kasım 2013, Cumartesi 12:00:38 tarihnde eklendi. 1054 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Siyasal Gerilim

ALEKSANDR ANKVAB, MİLLETVEKİLLERİ VE DESTEK VEREN SİYASİ GÜÇLERİ 29 KASIM’DA TOPLANTIYA ÇAĞIRDI
Abhazya’da Siyasal Gerilim 23/11/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, bazı Abhazya Parlamentosu Milletvekili ile bir araya geldi. 21 Kasım Perşembe günü, “Amtsakhara” Siyasi Partisi ve 2011 devlet başkanlığı seçimlerinde destek çalışmasında bulunan siyasi guruplar ve kişiler ile bir araya geldi. Toplantıda dönem içerisinde yapılan çalışmalar ve gelişmeler konuşuldu.


Aleksandr Ankvab, 29 Kasım’da Bakanlar Kurulu Toplantı salonunda yapılacak olan toplantıya tüm milletvekillerinin katılımı çağrısında bulundu.


Aleksandr Ankvab “Ben son yapılan devlet başkanlığı seçim kampanyasında destek veren sivil toplum kuruluşları, parlamenterler olarak sizleri Cuma günü Bakanlar Kurulu Büyük Salonu’nda yapılacak olan toplantıya, dün “Aruaa” Kongresinde yapılan açıklamalar hakkında görüşmek üzere katılımınızı bekliyorum. Ülkemiz içerisinde bugün yaşanan gelişmeler ve bir dizi konular hakkında sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum. Görüşmenin açık bir biçimde, sakin bir ortam içerisinde olacağını düşünüyorum ve bizler farklı bir biçimde çalışamayız. Ve farklı bir biçimde de çalışmak hiçbir işe yaramaz. Ben her koşulda, her zaman iletişim içerisinde bulunmaya hazırım. Ben bugüne kadar hiçbir biçimde, hakarete dayanan bir söz kullanmadım, tanınmış olan bir kişiye karşı da saygısız bir harekette bulunmadım, ancak dün yapılan toplantı, siyasi mücadelede kullanılan mücadele biçimlerinin ve saygı sınırlarının aşıldığı bir ortamda gerçekleştiği gerçeğini de görmemiz gerektiğini belirtmek isterim” dedi.


(Not: 21 Kasım’da 5 Sivil Toplum Kuruluşu ve Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa” taraından Suhum’da düzenlenenolağanüstü Kongre’de Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’a karşı çok sert eleştiriler yapıldı ve istifa etmesi istendi.


Kongreye, “Abhazya Ulusal Birliği” Форум народного единства Абхазии»; “Birleşik Abhazya”  «Единая Абхазия»; Abhazya’nın Ekonomik Gelişim Partisi” (Партия экономического  развития Абхазии); “Abhazya Ulusal Partisi” (Народная партия Абхази); ayrıca sivil toplum kuruluşları «Ахьаца», «Аруаа» и «Абааш», “Anayasa, İstikrar ve Demokrasi Vatandaşlık Hareketi” «За законность, стабильность и демократию»); “Abhazya Gençliği” «Молодая Абхазия»; “Abhazya’daki Rusya Vatandaşları Birliği Kongresi” (Конгресс русских общин соотечественников России в Абхазии.)


Kongreye Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı Leonid Lakerbaya ve parlamenterlerde katıldı.


Suhum’da ayrıca 21 Kasım’da devlet başkanlığı seçimlerinde Aleksandr Ankvab’a destek veren sivil toplum kuruluşları ve “Amtsakhara” siyasi partisi tarafından toplantı düzenlendi. Toplantıda Abhazya’daki sorunların anayasa ve yasalar temeli üzerinde çözülmesi gerektiği ve bunun dışında aranacak çözümlerin ülkede siyasal karışıklığa yol açacağı vurgulandı. – Abhazyam.com) 


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.