RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Kasım 2013, Cuma 13:38:04 tarihnde eklendi. 1234 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Pasaportu Değişiyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ VATANDAŞLIK PASAPORTU, TÜRKİYE’DEN DENİZ YOLU İLE GETİRİLİRKEN GÜRCÜLERİN ELİNE GEÇMİŞ.
Abhazya Pasaportu Değişiyor 22/11/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Rusya Federal Devlet TeknolojikKoruma (Goznak) "Гознак"   Başkanı Aleksandr Mochalov ve “Goznak” "Гознак" Satış Sorumlusu Vladislav Shcherbakov ile toplantı düzenedi. Toplantıda Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlık kimliği pasaportunda yeniden yapılanması konusu ele alındı.


Devlet Başkanı toplantıda, bir kez daha varolan pasaportların içerisinde sahte olanlarının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye’de basılan pasaportların Abhazya’ya deniz yolu ile taşınması sürecinde bunların bazı bölümlerinin Gürcü yetkililerin eline geçtiğini söyledi.


Aleksandr Ankvab “Bizler sizlerle uluslar arası pasaport yapımında çok iyi bir çalışma çıkarttık. Bugün için kullanmış olduğumuz yurt içi vatandaşlık pasaportlarının kalitesinin ve güvenliğinin çok yüksek düzeyde olmadığı konusunu göz önüne alarak yeni bir pasaport yapımını konuştuk. Bizler sizlerle, plastik kart sistemi dahil olmak üzere farklı biçimlerde çeşitli seçenekler üzerinde tartıştık. O zaman, bizler bu projeyi yaşama geçiremedik, sizlerde neden olmadığını hatırlıyorsunuzdur. Vatandaşlık pasaportu için çok para harcanmış, onların depoya gönderilmesi muhtemelen yanlış olur. Bununla birlikte bu belgenin güvenlik açısından sıkıntı yaratması ve sahtesinin yaratılması gerçeği de bulunmaktadır. Ayrıca deniz yolu ile pasaportların bir bölümünün deniz yolu ile taşınması sırasında gürcü yetkililerin eline geçmeside bu sıkıntının bir parçasıdır.


Bizler Abhazya vatandaşlık belgesinin yeni formlarının “Goznak” tarafından basımının güvenli olduğuna inanıyoruz. Belgeler korunaklı olmak zorundadır. Bizim sizlerle çok iyi bir ilişkimiz bulunmaktadır. Bizler bu ilişkileri daha da güçlendireceğiz” dedi.


Aleksandr Mochalov, yapmış olduğu konuşmada, Abhazya Vatandaşlık Pasaportlarının güvenlik sorunu olduğunu daha 2009 yılında fark ettiklerini belirterek “Bizler, hemen bu pasaportların güvenlik sorunu olduğunun farkına vardık, kağıt kalitesinden başlayan ve güvenlik filmlerinin zayıflığından süren bir sürü eksikliğin farkına varıldı. Bizler sizlere bunun hemen değiştirilmesi konusunda bir baskı oluşturmazdık ancak sizlere bunun sahtelerinin üretilebileceği konusunda ki uyarılarımızı ilettik” dedi.


“Goznak” temsilcileri, yakın bir süre içerisinde son teknolojik koşullarda üretilen ve tam güvenli pasaport uygulama seçeneklerinin Abhazya Devleti Yönetimine sunacaklarını belirttiler.


Kaynak: www.apsnypress.info                 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.