RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Kasım 2013, Cumartesi 11:18:28 tarihnde eklendi. 782 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tiflis’in Demiryolu İştahı

TİFLİS YÖNETİMİ, ABHAZYA DEMİRYOLU’NUN AÇILMASI OLASILIKLARINI TARTIŞIYOR
Tiflis’in Demiryolu İştahı 16/11/2013. Abhazya Demiryolunun açılması ile ilgili olarak Tiflis’te bulunan “Ambassador” Otelinde 20 Kasım’da konferans düzenleniyor. REGNUM Haber Ajansı’na konferans hakkında bilgi veren “Irakli II” Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı Archill Chokidze, konferansın bir gurup STK tarafından organize edildiğini söyledi.


Konferans sırasında Abhazya Demiryolunun açılmasının olumlu ve olumsuz yanları ayrıntılı bir biçimde tartışılacak. Konferansa, Rus uzmanlar, gazeteciler ve kamu kuruluşları temsilcilerinin katılması, ayrıca Moskova, Erivan ve Abhazya’dan Skype bağlantıları yapılması planlanıyor.


Rusya ile Gürcistan’ın Abhazya üzerinden demiryolu ile açılması konusu 1 Ekim 2012 tarihinde yapılan parlamento seçimleri sonrasında etkin bir biçimde konuşulmaya başlandı. İlk olarak Gürcistan Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Paata Zakareishvili konu hakkında açıklamalarda bulundu. Ancak, onun demiryolunun açılması hakkında yapmış olduğu bu konuşma, “Rus İşgali” nin sürmesi nedeni ile mümkün olamayacağını belirten Gürcistan’ın eski devlet yöneticileri tarafından öfke ve kızgınlığa neden oldu. Ve henüz görevini sürdürüen devlet başkanı Mihail Saakaşvili, demiryolunun açılmasının Kafkasya’nın fethi için “Zalimlerin” yeni bir üs kazanacağını söyledi. Bu sert açıklamalara karşılık olarak “Birleşik Ulusal Hareket Koalisyonu” Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, bu sorunun gündemde bulunmadığı belirtildi.


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1733241.html#ixzz2knK4bAdV


Not: Değerli okuyucular, Tiflis yönetimi tarafından, Abhazya Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin ortadan kaldırılması için ortaya atılan alt yapı oluşturulma çalışmalarından birisi olan Abhazya Demiryolu Projesi gündemden düşmüyor.


Rusya Demiryolları Temsilcilerinin şu sıralar Abhazya’da görüşmelerde bulunması nedeni ile Tiflis tarafından konunun yeniden gündeme getirilmesi de düşündürücüdür.


Bizler, Abhazyam.com olarak Rusya Federasyonu – Abhazya – Gürcistan – Ermenistan arasındaki demiryolunun, Abhazya Cumhuriyeti Devletinin bağımsızlık ve egemenlik haklarını tartışma konumuna getirecek bir biçimde açılmasına karşı olduğumuzu belirtiyor ve Abhazya Cumhuriyeti Devleti Yönetimi ve halkının da aynı düşüncede olduğuna inanıyoruz.


Abhazya.com G. Yayın Sorumlusu


Fatih Atan (A’tanba)         
 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
EROL KILIC - AMAN DIKKAT
Aman dikkat.14 Agustos 1992 de Gurcistan silahli kuvvetleri Abhazya demiryollarini kontrolunu bahane ederek Abhazya'ya girmisti.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.