RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Kasım 2013, Salı 11:07:14 tarihnde eklendi. 1289 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Mandalinası

ABHAZYA – RUSYA SINIRINDA, ABHAZ MANDALİNASI “PATLAMASI” YAŞANIYOR
Abhaz Mandalinası 12/11/2013. /ITAR – TASS. KUBAN/. Sochi Gümrüğü, bir gün öncesinde günlük 100 Ton Abhaz Mandalinası girişinin kaydını yaptı. 


Her sonbahar, Abhazya’dan Rusya pazarına, Abhazya – Rusya sınırından narenciye, feikhua “фейхоа” (tropikal meyve), hurma sevkiyatı başlıyor. Güney Rusya Federasyonu Gümrük İdaresi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Narenciye ürünlerinin Adler sınır kapısından Abhazya’dan Rusya’ya ihracı gümrük işlemlerindeki yoğunluğu arttırıyor.


Bugün için gümrük kapısından günlük ortalama 100 Ton narenciye girişi yapılmaktadır. Ekim ayından bu yana 1143 ton narenciye ürünü ihraç işlemi yapıldı. Bunların içerisinde mandalina, feikhua, hurma ithalatı geçen yıl girişine göre %5,5 oranında artmış görünüyor.   


Abhazya’dan Rusya’ya narenciye ürünü girişinin Aralık ayının ikinci yarısında zirveye ulaşacağı belirtiliyor. Yeni Yıl” kutlamaları için Abhaz Mandalinasına talep en yoğun bir biçimde artıyor. Bu dönemde Abhazya’dan mandalina ithalatı 700 tonu geçiyor. (Rusya’da Yeni yıl kutlamalarında, Çok farklı bir aroması olan Abhaz Mandalinası hediye edilmesi bir gelenek olarak sürüyor- Abhazyam.com)


Kaynak: www.apsnypress.info   
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.