RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Kasım 2013, Cuma 20:22:42 tarihnde eklendi. 935 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İtalya’ya Tanıma Çağrısı

ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA, İTALYA VE SAN MARİNO’YA BAĞIMSIZLIKLARINI TANIMA ÇAĞRISI YAPTILAR
İtalya’ya Tanıma Çağrısı 08/11/2013. ROMA. /ITAR – TASS. Vera Schherbakov/ Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve Güney Osetya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı David Sanakoev, bugün Roma’da düzenlemiş oldukları basın toplantısında İtalya ve San Marino Cumhuriyetine bağımsızlıklarını tanıma çağrısında bulundular.


Abhazya ve Güney Osetya’nın tanınması için resmi tanınma yazıları, İtalya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Giorgio Napolitano ve San Marino Cumhuriyeti Başkan Vekili’ne Ekim ayı başında gönderilmişti.


Güney Osetya Dışişleri Bakanı David Sanakoev “Bizler uluslar arası toplumda tanınma sürecünü sürdüryoruz ve bu süreç tersine çevrilemez” dedi.


Abhazya Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba “Bizim AB’den isteğimiz, ilk olarak bizim Gürcistan’a geri dönmeyeceğimizi bilmelerini istiyoruz” dedi.


Abhazya ve Güney Osetya Dışişleri Bakanları, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de AB Eş Başkanlığında Rusya, ABD ve Gürcistan ile katılmış oldukları görüşmeler sonrasında Roma’da bulunan fahri konsoloslukları ziyaret ettiler.     


Chirikba ve Sanakoev, “Gürcistan tarafı, tüm bölgede istikrarın sağlanması ve çatışmayı önlenmesi için önemli bir unsur olan Abhazya ve Güney Osetya ile güç kullanmama anlaşmasını imzalamak istemiyor. Fakat, ne Abhazya, ne de Güney Osetya, görüşmelerden çekilmeyi düşünmüyor, Gürcistan’dan da aynı sorumluluğu yerine getirmesini bekliyor” vurgulamasında bulundular.


David Sanakoev “Bugün için, silahlı saldırılara karşı, devletlerarası anlaşmalar temeline bağlı olarak, Abhazya ve Güney Osetya’nın güvenliği, fiziki anlamda bir tek Rusya Federasyonu tarafından garanti altında bulunuyor” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info      


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.