RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Kasım 2013, Çarşamba 22:30:33 tarihnde eklendi. 682 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ermenistan’ın Israrı Sürüyor

ERMENİSTAN, ABHAZYA DEMİRYOLU’NUN AÇILMASI KONUSUNU TARTIŞMAYA AÇMAK İSTİYOR
Ermenistan’ın Israrı Sürüyor 06/11/2013. Rusya – Ermenistan Parlamentoları arası İşbirliği Başkanı Nikolai Ryzhkov, & Kasım Çarşamba günü Erivan’da düzenlediği basın toplantısında REGNUM Haber Ajansı Muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta “Kuzey – Güney Demiryolunun açılması sorununun çözülmesi için, Abhazya Demiryolu bölümü üzerindeki onarım sorunu, en kısa süre içerisinde gündeme alınmalıdır” dedi.


Basın Konferansı, Rusya – Ermenistan Parlamentoları Arası İşbirliği Gurubu katılımcılarının belirttiği gibi Ermenistan ile Rusya arasındaki ulaşım konusunun ayrıntılı bir biçimde tartışıldığı toplantı sonrasında yapıldı.  Toplantıda katılımcılar, iki ülke arasındaki demiryolu ulaşımının onarımına özel önem gösterdiler. Toplantıda ayrıca, işadamları, siyasetçiler ve uzmanların katılımı ile Sovyetler birliği sonrasında ki ulaşım, enerji, güncel alt yapı sorunlarının çözümü için çalışma guruplarının oluşturulması kararı alındı.


Nikolai Ryzhkov “Ermenistan için Rusya ile demiryolu ile bağlanması,  ülke üzerinde uygulanan ambargonun (Türkiye ve Azerbaycan tarafından uygulanan) zayıflatılması, var olan ekonomik sorunların ortadan kaldırılması için oldukça önem taşımaktadır. Ekonomik açıdan bakıldığında bu atılacak olan adım, Ermenistan’daki ulaşım fiyatlarında büyük oranda azalma yaratacağı için, lojistik anlamda kârlı bir olacaktır. Örneğin, bugün için Rusya’dan Ermenistan’a bir yıl içerisinde gereksinimi için ithal edilen yarım milyon ton buğday daha düşük fiyatlar ile taşınmış olacaktır. Demiryolunun açılmasının karşısında tek engel, siyasi bir çözümün bulunamamasıdır” vurgulamasında bulundu.


Nikolai Ryzhkov “Elbette ki teknik sorunlarda bulunuyor – Demiryolunun Abhazya tarafında mayınlı alanlar bulunuyor, yıkılmış köprüler ve raylar bulunuyor, ancak bu tür teknik konular, siyasal bir çözüm bulunduğunda çok hızlı bir biçimde ortadan kalkabilir. Bu konu projelendirilmemişti, bunu gerçekleştirmek gerekir. Gürcistan, başlangıçta demiryolunun onarılması fikrine karşı çıktı. Gürcistan, Abhazya ile olan sorun hakkında Rusya’nın konumuna karşı harekete geçti. Bugün için Gürcistan’da devlet yönetiminde değişiklik yaşandı, fakat bu sorunun hemen çözülebileceğini sanmıyoruz. Rusya ve Gürcistan arasındaki ilişkiler oldukça karmaşık durumda bulunuyor, bundan dolayıdır ki Ermenistan tarafı, bu konuda Gürcistan ile etkin bir biçimde çalışmalıdır” dedi.


Rusya - Ermenistan Parlamentolar Arası Birliği Ermenistan Meclis Komisyonu Başkanı Hermin Nagdalyan “Gürcistan tarafındaki iktidar değişimi sonrasında, bizler Ermenistan – Gürcistan Parlamentoları İşbirliği Gurubu içerisinde yapılacak olan ortak çalışmalar ile Ermenistan ve Gürcistan arasındaki birçok sorunun çözülebileceğine inanıyoruz” dedi. 


(Abhazyam.com Yorumu: Abhazya Demiryolunun açılması hakkında, Ermenistan’ın önce Abhazya Yönetimi ile görüşmesi gerekir. Ermenistan, konunun siyasi olduğunu, hatta Dağlık Karabağ ile de bağlantısının olduğunu bilmelidir. Ermenistan’ın bugünkü siyasi ve ekonomik gerçekleri ne Abhazya’nın ne de Dağlık Karabağ’ın tanınmasını sağlayamaz. Abhazya Demiryolu, Gürcistan sınırına kadar onarılsa bile, Gürcistan ile siyasal sorun çözülmeden Ermenistan’a kadar olan bölümü açılamaz. )             


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1728889.html#ixzz2jseTSzbR
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.