RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Kasım 2013, Çarşamba 13:17:21 tarihnde eklendi. 921 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Devlet Televizyonu

ABHAZYA DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA DEVLET TELEVİZYONU’NUN 35. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI
Abhazya Devlet Televizyonu 06/11/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Televizyonu bundan 35 yıl önce 06 Kasım 1978 Tarihinde kuruldu. Abhaz dilinde yayın yapan Abhazya Devlet Televizyonu, Abhaz dilinin ve ulusal bilincin gelişiminde önemli bir rol oynamıştır.  1977 – 1978 yılları içerisinde Devlet televizyonunun kuruluşu öncesinde Abhazya’da önemli siyasal olaylar yaşandı. Abhaz bilim adamları ve aydınları tarafından Gürcü asimilasyonu ve kültürel yayılmacılığına karşı başlatılan kampanyalar sonucunda Abhazya Özerk Cumhuriyeti Hükümeti (ASSÖC) bu istemler doğrultusunda Abhaz Televizyonu’nun kuruluşu kararı aldı.


Abhazya Devleti Radyo ve Televizyon Kurumu, özellikle 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında Abhazya’nın dünyaya açılan tek sesi oldu ve önemli görevler üstlendi. Abhazyam.com olarak Abhazya Devlet Televizyonu’nun 35. Kuruluş yıldönümünü kutluyor çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyoruz.


Aşağıda Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’ın Abhazya Televizyonu’nun 35. Kuruluş yıldönümü kutlama mesajı bulunmaktadır: 


“Abhazya Devlet Televizyonunun 35. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum!


Bu tarihi olay, ulusal kurtuluş hareketinin zor zamanlarında mücadele veren insanlarımız sayesinde gerçekleşmiştir. Geçen bütün bu zaman süreci içerisinde Abhazya Devlet Televizyonu Abhazya Devleti ve halkının çıkarlarını yansıtmıştır.


Sizler bu cesur, profesyonel çalışmalarınızı 1992 – 1993 Ulusal Kurtuluş Savaşı içerisinde de gösterdiniz. Sizleri ve çalışma arkadaşlarınızı kutluyorum, sizler bütün dünyaya vatanını savunan kahramanların nasıl mücadele ettiğini gösterdiniz ve onlar burada verilen savaşın ne anlama geldiğini gördüler. Ne yazık ki çoğu çalışma arkadaşınız bu süreç içerisinde yaşamını yitirdi. Abhazya Radyo ve Televizyonu çalışanlarının bu kahramanlıklarını her zaman anacağız. Bunun yeni nesil gazetecilerin hatırlaması için sürekliliğinin korunması çok önemlidir.


Bugün hızla değişen dünyada sizlerin yapmış olduğunuz çalışmalar, geçmişte ki sorunlu dönemlerde olduğu gibi devletinizin iyiliği ve ulusal çıkarların savunulmasının ön planda olması temelinde olmalıdır.


Sizlere, toplum çıkarları doğrultusunda yapmış olduğunuz zorlu çalışmalarınızda başarılar, aile ve yakınlarınız ile birlikte mutlu bir yaşam diliyorum.”


Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.