RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Kasım 2013, Salı 23:03:44 tarihnde eklendi. 737 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bilim Adamlarından Öneri

ABHAZYA SOSYAL ARAŞTIRMALAR ENSTİTÜSÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ, GAL BÖLGESİ İLE İLGİLİ BİR UZMAN ARAŞTIRMA GURUBU KURULMASINI ÖNERDİ
Bilim Adamlarından Öneri 05/11/2013. Abhazya Cumhuriyeti D. Gulia Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Bilim Adamları “Gal Bölgesi’nde ki sorunların çözümü amacı ile ilgili olarak uzman kişilerden oluşan acil ve uzun vadeli bir hedefleri belirleyen bir çalışma gurubu oluşturulmalıdır” çağrısında bulundular.


Abhazya Cumhuriyeti D. Gulia Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Bilim Adamları V. Ş. Avıdzba, O. H. Bgajba, T. A. Achugba, A. D. Khetsia, D. V. Gulariya, A. E. Ashuba, İ. İ. Tsvinaria, O. V. Maan, S. M. Sakania, G. D. Gumba tarafından yayınlanan çağrı mesajında  “Abhazya Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Bilim Adamları ve çalışanları olarak son zamanlarda Gürcistan vatandaşlarına yüksek sayıda verilen Abhazya Cumhuriyeti Pasaportları nedeni ile toplumda ortaya çıkan siyasi karışıklıktan endişe duyulmaktadır. Bizler, Halk Meclisi – Abhazya Parlamentosu’nun yasal olmayan biçimde Gürcistan Vatandaşlarına verilen Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Pasaportlarının verilmesinin iptal edeceğini ve beklentilerin karşılaşacağını umut ediyorduk.


Ancak, sorun ile ilgili olarak son günlerde yaşanan gelişmeler – Başsavcılık raporu, Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri Stanislav Lakoba’nın görevden alınması, bilindiği üzere parlamento tarafından sürdürülen soruşturma ve Başbakanın yapmış olduğu basın toplantısı toplum üzerinde yürütmenin sorunun çözümü konusunda bir isteksizliğin var olduğu izlenimini yaratmaktadır.” 
Açıklamasında bulunuyorlar.


Bilim adamları “Hükümet sorunun ‘Üstünü Örtmeye Çalışmaktadır’ suçu başkalarının üzerine atmaya çalışmaktadır ve ‘böylece Abhaz halkının ve devletin kaderi ile ilgili sorun karşısında dikkat dağıtmaktadır.’ Gal Bölgesi’nin tamamında durum karmaşıktır, fakat pasaportun ayrım yapılmadan verilmesi sorunu çözmez, ancak onu daha da zorlaştıracağından eminiz” vurgulamasına yer verdi.


Abhazya Sosyal Araştırmalar Enstitüsü çalışanları olarak, krizden çıkış yolu, Gürcistan Cumhuriyeti vatandaşı olup da yasal olmayan bir biçimde verilen tüm Abhazya Cumhuriyeti Pasaportlarının en kısa süre içerisinde iptal edilmesi; Sorunun çözümü için de Abhazya Parlamentosu tarafından alınan kararla oluşturulan meclis komisyonu ve Gal Bölgesi konusunda uzmanların oluşturacağı bir çalışma gurubu kurulmalıdır” 
çağrısında bulundular.


Kaynak:  http://apsnypress.info/news/10478.html        
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.