RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Ekim 2013, Salı 11:49:28 tarihnde eklendi. 1175 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’da Yeni Devlet Başkanı

GÜRCİSTAN DEVLET BAŞKANI GİORGİ MARGVELASHVİLİ “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’NIN ULUSLARARASI ALANDA TANINMAMASI POLİTİKASI SÜRECEK”
Gürcistan’da Yeni Devlet Başkanı 29/10/2013. Gürcistan’da 27 Ekim Pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçimleri net sonuçları açıklandı. Gürcistan Merkez Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Ekim akşamı %100  ön seçim sonuçları belirlendi. Seçim sonuçlarına göre, Hükümeti oluşturan “Gürcistan Hayali” Koalisyonunun adayı olan Giorgi Margvelashvili oyların %62.11’ini alarak Devlet Başkanı seçildi.


Giorgi Margvelashvili seçimi kazanması sonrasında yaptığı ilk açıklamada Mihail Saakasşvili tarafından sürdürülen, Abhazya ve Güney Osetya’nın uluslararası toplumda tanınmaması politikalarının sürdürüleceğini ve Saakaşvili’nin partisi ile işbirliğinde olacağını belirtti.


Giorgi Margvelelashvili, yapmış olduğu ilk açıklamada “27 Ekim 2013 Seçimleri öncesinde ülkedeki siyasi yapıların seçim mücadelesi bulunuyordu, şimdi ise hükümet ve parlamento açısından bir birliktelik bulunuyor ve Mihail Saakaşvili’nin siyasi partisi olan “Birleşik Ulusal Hareket” ile dayanışma içerisinde olacağım” dedi.


Giorgi Margvelashvili “Ben sürekli olarak, bu ayrılık ortamının sona ereceğini söyledim. Ve bu sona erdi. Hükümet tarafından ülkenin gelişimi için yapılan reform ve kalkınma çalışmalarını engelleyen bir devlet başkanı olmayacak. İlk çalışmalara, Saakaşvili’nin atamış olduğu büyükelçilerin değiştirilmesi konusunda acele etmeyeceğim” dedi.


Giorgi Margvelashvili “Mihail Saakaşvili sürekli olarak gelişmeleri engelledi ve sabote etti. O sadece “Gürcistan Hayali” hareketinin çalışmalarını sabote etmekle kalmadı ülkedeki kalkınma ve reform sürecini de engelledi” dedi.


Girogi Margvelashvili, Mihail Saakaşvili’nin partisi olan  “Birleşik Ulusal Hareket” Partisi ile ileriki süreçte daha fazla işbirliği içerisinde olmak istediğini, bu çalışmaların dış politika konusunda olabileceğini, yurt dışında uygulanan (Abhazya ve Güney Osetya’nın) tanınmaması politikasında olabileceğini açıkladı. Ulusal Hareket ile uyum içerisinde çalışacağımız tek bir sorun var – Gürcistan’ın çıkarlarının ülke dışında savunulması ve bu partinin bazı üyelerinin bizlere karşı olan nefretinin, bizlerin bağımsızlıkların tanınmaması politikalarında birlikte çalışmamızı engellemeyeceğini umuyorum. Ülke içerisindeki politikalarda ise “Ulusal Hareket” Partisi ile ortak bir eylem yapılabileceğini görmüyorum” dedi.            


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1725288.html#ixzz2j656d7by
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Nurten Özdikicier - abhazya abhazlarındır
Abhazya ma göz koymayın
hakan papba - al birini vur birine
ikiside aynı ikisininde birbirinden farkı yok abhaz topraklarında gozleri var hayaa-lleri var .cunku kendi halkları icin yapacak hic bir seyleri yok. tek gercek var Abhazya cumhuriyetİ .su an oturdukları toprakların yarısı bile Abhaz halkının toprakaları.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.