RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ekim 2013, Salı 18:09:37 tarihnde eklendi. 1033 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

David Sigua Nerede?

ABHAZYA CUMHURİYETİ GÜVENLİK KONSEYİ SEKRETERİ STANİSLAV LAKOBA “ABHAZYA’NIN DAVİD SİGUA’NIN KADERİ İLE İLGİLİ SORUSUNA YANIT VERİLMELİDİR”
David Sigua Nerede? 22/10/2013 Abhazya Cumhuriyeti Güvenlik Konseyi Basın Servisi’nden verilen bilgiye göre Güvenlik Sekreteri Stnislav Lakoba, Abhazya’da resmi çalışma ziyaretinde bulunan BM Kalkınma Programı (UNDP) Bölge Koordinatörü Niels Scott ile görüştü.


Taraflar arasında yapılan toplantıda, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmeler ele alındı, ayrıca uluslararası kuruluş tarafından finanse edilerek Abhazya’da sürdürülen çeşitli projelerde görüşüldü.


Stanislav Lakoba toplantıda insan hakları konusuna değinerek, Yeni iktidara gelen Gürcistan Yönetiminin 2 Şubat 2007 Tarihinde Gürcü Özel Servisi tarafından kaçırılan Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşı Gal Bölgesi Seçim Komisyonu Başkanı David Sigua’nın akıbetini unutturmaya çalıştığını söyledi.   


Insan hakları konusunda, Lakoba Gürcistan'ın yeni liderlik ve afGali ilçe seçim komisyonu başkanı olarak Gürcü özel servisleri tarafından Gal 3 kentinde Şubat 2007'de kaçırılan Abhazya David Sigua , bir vatandaşın davaya emanet olduğunu söyledi.


Abhazya Cumhurriyeti Güvenlik Konseyi Sekreteri “Gürcistan’ın eski yönetimi tarafından uygulanan bu caniyane olay neden bugüne kadar araştırılmadı ve açıklama yapılmadı?” sorusunu sordu. Stanislav Lakoba, Abhazya tarafının Cenevre’de sürdürülen görüşmelerde bir kez daha David Sigua’nın trajik kaderi konusunu ciddi olarak  gündeme getireceğini, sonuç alınana kadar da olay ile ilgilenen farklı uluslararası kuruluşlarla ilişkilerin sürdürüleceğini blierterek “Abhazya, bu sorunun yanıtını almak zorundadır” vurgulamasında bulundu.


Kaynak: www.apsnypress.info    
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.