RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ekim 2013, Salı 00:50:22 tarihnde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UNDP Koordinatörü Abhazya’da

ALEKSANDR ANKVAB “ABHAZYA İLE GÜRCİSTAN ARASINDA İLİŞKİLERİN BAŞLAMASI İÇİN BARIŞ ANLAŞMASININ İMZALANMASI ŞARTTIR”
UNDP Koordinatörü Abhazya’da 22/10/2013. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab BM Kalkınma Programı (UNDP) Koordinatörü Niels Scott ile görüştü.


Taraflar arasında yapılan görüşmede BM’in Abhazya ile olan çalışmaları hakkındaki konular ele alındı.


Niels Scott, konuşmasının başında 15 yıl önce Abhazya’da bulunduğunu ve geçen süre içerisindeki ilerlemeyi görmemek mümkün değil açıklamasında bulundu.


BM Temsilcisi, Cenevre’de Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrar Sağlanması amacı ile yapılan görüşmelere ilk kez katılacağını ve var olan sorunların çözümü için Abhaz tarafının görüşlerini öğrenmek istediğini belirtti.


Ankvab, Abhaz tarafının görüşlerinin değişmeden, olduğu gibi durduğunu vurgulayarak “Geçmişe dönmek olmaz. Abhaz tarafının konumu Gürcistan’da kimin iktidarda olmasına bağlı değildir. Bizler, Gürcistan’la barış anlaşmasının imzalanması sonrasında sorunların çözümünü görüşmeye hazırız” dedi.


BM Kalkınma Programı (UNDP) Koordinatörü Niels Scott, Abhazya’da çalışmak için yeni bir program hazırladıklarını belirterek, programın son birkaç yıldır tasarlandığını ve bu program hakkında Abhaz tarafının hangi alanlarda öncelik gösterdiklerini dikkate almak istediklerini söyledi.


Niels Scott “Bizler, sizlere yardım etmek istiyoruz, daha yüksek ve nitelikti düzeye çıkartmak istiyoruz, örneğin bölgenin eğitimi, toplumun sağlık ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz” dedi. Sözlerine, Abhazya’nın bu konuda kendilerine çok büyük yardımlarının olacağını bildikleri ekledi.


Aleksandr Ankvab, Abhaz tarafı olarak BM tarafından Abhazya’nın gelişimi için hazırlana yeni programı dinlemeye hazır olduklarını söyleyerek “Eğer bu program, son yıllarda uygulanmak istenen yardımlar gibi olacaksa, bu tür yardımlar bizim için uygun değildir” dedi.


Aleksandr Ankvab sözlerine, Abhaz toplumunun, nasıl yaşayacakları ve ülke içerisindeki toplumsal gelişimleri hakkındaki telkinlere gereksinimi olmadığını ekledi.


Devlet Başkanı “Eğer uluslararası kuruluşlar, bizlerin ekonomisinin gelişiminde, sağlık hizmetlerimizin canlandırılmasında, hastane ve sağlık tesislerimizin onarımında, tıp alanında teknik ve malzeme vb. desteklerde bulunacaklarsa, o zaman bu belirlenmiş yardım olur” dedi.


Aleksandr Ankvab, Abhaz folk topluluklarının ve sanatçılarının AB ülkelerindeki etkinliklerinin engellenmesi karşısında uluslararası kuruluşların Abhazya’nın kültürünün gelişimine destek olmak istiyoruz sözlerini anlamakta zorlandıklarına işaret etti.


Niels Scott “Anlıyorum” dedi.


Aleksandr Ankvab, görüşmenin sonunda, Abhazya ile Gürcistan arasındaki  ilişkilerin ana teması barış anlaşmasının imzalanması olduğunu yineledi.


Kaynak: www.apsnypress.info                
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.