RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Ekim 2013, Salı 12:25:31 tarihnde eklendi. 721 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kuzey Kafkasya Gönüllü Aileleri

ABHAZYA DVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞINDA ŞEHİT OLAN KUZEY KAFKASYA GÖNÜLLÜLERİNİN AİLELERİ İLE BULUŞTU
Kuzey Kafkasya Gönüllü Aileleri 15/10/2013. (11/10/2013). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölüm tarafından verilen bilgiye göre Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, 10 Ekim Perşembe günü Abhazya Hükümeti’nin davetlisi olarak Abhazya’ya gelen Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan Kuzey Kafkasyalı gönüllülerin aileleri ile bir araya geldi. 


Devlet Başkanı, zafer yıldönümünde aileleri tebrik ederek “Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Her şeyden önce, kurtuluş savaşı zaferinin 20. Yıldönümünde sizleri kutlamak istiyorum. Zaferin elde edilmesinde çocuklarınızın ve aile olarak sizlerin rolü çok yüksek düzeydedir. Abhaz halkı, gönüllülerin zafere olan katkısını takdir etmekte ve sonsuza kadar kalplerinde hissetmektedir. Bizler, bu ülkenin vatandaşları olarak, Abhazya’nın kaderini bilincinde olanlar, savaş öncesi, savaş sırasında ve bugünde her şeyden önce bizim devlet olarak bu biçimde düşündüğümüzü belirtmek isterim. Tarih sayfaları çevrildiğinde, sizlerin oğullarınız ve aileleriniz sonsuza kadar nesiller tarafından hatırlanacaktır. Yarın ve yarından sonra doğacak olanlar tarafından anılacak olmaları çok önemlidir ve bu anma bizler için çok değerlidir. Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı olarak bu görüşün ülkemizin tüm vatandaşlarının görüşü olduğunu belirtirim” dedi.


Abhazya Kurtuluş Savaşı 20. Yıldönümünde düzenlenen buluşma toplantısına Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Mihail Logua ve Başbakan Leonid Lakerbaya’da katıldılar ve ailelere oğullarının savaştaki kahramanlıklarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.


Kuzey Kafkasyalı Gönüllü Aileleri, Abhazya Devleti Yöneticilerine içten karşılanmaları nedeni ile teşekkürlerini belirttiler. Abhazya’nın var olan sorunlarına rağmen kendilerine gösterilen ilgiye verdikleri önemi vurguladılar.


Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, savaş sırasında yaşamını yitiren ancak bugüne kadar naaşı bulunamayan gönüllü Arsen Efendiev’in annesine söz verdi. Anne “Oğlum bu toprakların özgür olması için şehit oldu ve bu topraklar onu özgür olarak korusun” dedi.


Şehit aileleri, özellikle son yıllarda, sosyal iletişim alanlarında ve internet ortamında Abhazya ve Kuzey Kafkasya arasındaki ilişkileri bozmak için yapılan çalışmalardan dolayı duymuş oldukları rahatsızlıkları belirttiler. Gönüllü ve şehit gönüllüler hakkında kitap yazan Lala Chamagua ve Lili Hagba’ya yapmış oldukları değerli çalışma nedeni ile teşekkürlerini ilettiler.


Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı tarafından 4 Ekim 2013 tarihinde yayınlanan kararname ile Kuzey Kafkasyalı şehit Ruslan Ahmadov, Taymuraz Alborov ve Ruslan Sanyuk “Cesaret Madalyası” ile ödüllendirildiler.


Aleksandr Ankvab, 1996 yılında Abhazya’nın 1. Devlet Başkanı tarafından “Cesaret Madalyası” ile ödüllendirilen şehit Zadin Torchukov’un babası Bilal Torchukov’a oğlunun madalyasını teslim etti.


Aleksandr Ankvab, ailelere karşı olarak yaptığı konuşmada “Abhazya, sizleri görmekten dolayı her zaman memnun olacaktır. Bütün yakınlarımızın bu unutulmaz bayramını kutluyorum. Sizlere sağlıklı bir yaşam diliyorum. Bizler sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Her zaman birlikte olacağız. Bizler, savaş sırasında ve bugünde olduğu gibi her zaman birbirimizi destekleyeceğiz. Bizler çocuklarımıza, torunlarımıza ve onların torunlarına bu desteği ileteceğiz” dedi.


Kaynak: www.apsnypress.info                       
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.