RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Ekim 2013, Pazartesi 17:34:38 tarihnde eklendi. 1020 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Altın Sonbahar – 2013

ABHAZYA, MOSKOVA’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI “XV. ALTIN SONBAHAR – 2013” TARIM FUARI’NDA BÜYÜK ÖDÜL KAZANDI
Altın Sonbahar  – 2013 14/10/2013. Abhazya Cumhuriyeti 09 – 12 Ekim 2013 Tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen “XV. Altın Sonbahar – 2013 Tarım Fuarı”nda düzenlenen yarışmada Büyük Ödül (Grand Prix) kazandı.


25 Ülkeden uluslararası tarım şirketlerinin katıldığı fuar, Doğu Avrupa’nın tarım alanındaki en büyük organizasyonu olarak biliniyor. Fuarın açılışı, Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev tarafından yapıldı. Fuara katılan Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba “Bu uluslararası fuara Abhazya’nın katılımı sadece ekonomik anlamda değil siyasi anlam açısından da önemlidir” vurgulamasında bulundu.


Abhazya Cumhuriyeti 2. kez katıldığı fuarda bu yıl katılımcı şirket sayısını 12’ye çıkardı: “Abhaz Bal” - "Абхазский мед"; “Abhazya Üzüm Asması Şirketi” – "Абхазская лоза"; “Abhazya Ürünleri Şirketi” – “СП "Абхазпродукт";  “Suhum Servis” - "Аква сервис"; “Abhazya Şarap ve Su Şirketi” - "Вина и воды Абхазии": “Abhazya Meyve su ve içecekleri K Şirketi” - "Напитки Абхазии и К°"; “Çegem 2000 AIC Şirketi” – "Чегем 2000 АПК Араду"; “Güney Kaynakları” - "Ресурс-Юг"; “Hamsi Üretim Şirketi” - "Хамса"; “Suhum Bira Fabrikası” - ", Пивоваренный завод «Сухумский»; “JV Karadeniz Devlet Balık Çiftliği”- “Государственное предприятие «Чернореченское форелевое хозяйство»; “Trans Havayolu Turizm Şirketi” - СП «Транс Авиа Тур».


Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası RF Temsilcisi Oleg Bartsız tarafından yapılan açıklamada, Abhazya Cumhuriyeti Standı fuarın ikinci kez en büyük ödülünü kazandı. Yarım kilogram külçe altın madalya olarak belirlenen Büyük Ödül 11 Ekim Cuma günü RF Tarım Bakan Yardımcısı A. Petrikov tarafından Oleg Bartsız’a verildi.


Oleg Bartsı tarafından yapılan açıklamaya göre Abhazya şirketleri ayrıca 6 Madalya elde ettiler. “Abhazya Meyve su ve içecekleri K Şirketi” - "Напитки Абхазии и К°" iki altın, bir gümüş ve bir bronz madalya,   “Hamsi Üretim Şirketi” - "Хамса" balık unu üretiminde bir altın ve balık yağı üretiminde bir gümüş madalya kazandılar.


Abhazya Cumhuriyeti Standında üretici şirketler, ziyaretçilere bal, ceviz, mandalina, portakal, peynir, şarap, Çaça (Abhaz votkası), ürünlerini sundular, konuklar aynı zamanda Abhaz halk dansları topluluğunun gösterilerini izlediler.


Kremlin Sarayı’nda yapılan fuarın kapanış gala konuşması, RF Başbakanı Dimitri Medvedev tarafından yapıldı ve Abhazya Büyükelçisi İgor Ahba’da onur konuğu olarak katıldı.


Kaynak: www.apsnypress.info              
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.