RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Ekim 2013, Cuma 14:55:07 tarihnde eklendi. 787 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Şehit Aileleri Ziyareti

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB, TÜRKİYE’Lİ ŞEHİT GÖNÜLLÜLLERİN ANNELERİ İLE GÖRÜŞTÜ
Şehit Aileleri Ziyareti 11/10/2013. (04/10/2013). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya’nın özgürlük savaşı için Türkiye’den katılan ve şehit olan gönüllülerin anneleri ile bir araya geldi. Türkiyeli şehit gönüllülerin anneleri Abhazya Kurtuluş Savaşı’nın 20. Zafer Yıldönümü törenlerine katılmak amacı ile Abhazya’ya geldiler.


Devlet Başkanı ile yapılan görüşmede, Efkan Sıba, Vedat Kozba, Zafer Argun, Bahadır Abağba ve Hanefi Yeğoj’un anne- babaları hazır bulundular.


Aleksandr Ankvab, ailelerin 20. Zafer Yıldönümlerini kutladı ve tarihsel anavatanlarının en zor döneminde gelerek özgürlüğünü savunmak için gelen çocuklarına karşı duyulan minnettarlığı belirterek “Abhazya halkı, hiçbir zaman sizlerin çocuklarınızı unutmayacaktır. Onların kahramanlıkları, Abhazya tarihi içerisinde her zaman yazılı olarak duracaktır ” dedi.


Şehit aileleri, Devlet Başkanına kendilerine karşı gösterilen sıcak ve yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini belirttiler. Türkiyeli aileler içerisinde çocuklarının mezarını ilk kez ziyaret edenlerde bulunuyordu.


Zafer Argun’un annesi Ruhiye Kardanpha konuşmasında “Sizler bizlere onur verdiniz. Bizim çocuklarımızı anıyor ve mezarlarını koruyorsunuz. Bunun için teşekkür ederiz. Bizlerin çocukları boş yere yaşamını yitirmedi. Bizler bugün Abhazya ile gurur duyuyoruz” dedi.


Toplantıda, Abhazyalı şehit anneleri adına bulunan Guli Kiçhba, Firyuza Kapba, Aza Agumava ailelere teşekkür ederek çocuklarının yaşamlarını boşuna yitirmediklerini ve böyle evlatlar yetiştirdikleri için kendilerine teşekkür ettiler.         


Türkiyeli şehit aileleri, ayrıca Abhazya Parlamentosu Milletvekili Fazılbey Avıdzba ile görüşmede bulundular ve Fazıkbey Avıdzba ailelere çocuklarının kahramanlıklarından dolayı teşekkürlerini belirtti.


Kaynak:  http://apsnypress.info/news/10248.html 
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
İstanbul Abhaz Dernegi - Düzeltme

Fatih bey Şehitlerimizin aileleri 20. Zafer yıldönümü vesilesi ile Abhazya ya gelmediler Abhaz Dernekleri Federasyonu tarafından misafir edilerek Abhazya ya getirildiler bunu çok iyi bildiğiniz halde neden yazmıyorsunuz?

 

Editör Yorumu: Sevgili İstanbul Abhaz Derneği Rumuzlu, Arkadaş, yazının apsnypress'ten alıntı yapılan bir haber olduğunun bilincinde olmadan eleştiride bulunmuşsunuz. Haber'de Abhaz - Fed ile ilgili bir yazı bulunmamaktadır.

 

Abhazyam.com'u diğer haber kaynaklarından ayıran en önemli unsur haberi olduğu gibi yayınlamaktır ve bizde bunu yapıyoruz. Eğer bir eleştiride bulubnmak istiyorsanız, apsnypress'in haberi almış olduğu kaynağa yapın.

 

Saygılar.   

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.