RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Eylül 2013, Cuma 13:00:31 tarihnde eklendi. 1538 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

27 Eylül Suhum’un Kurtuluşu

BUGÜN 27 EYLÜL - ABHAZYA’NIN BAŞŞEHRİ SUHUM’UN GÜRCİSTAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 20. YILDÖNÜMÜ
27 Eylül Suhum’un Kurtuluşu 27/09/2013. Bugün 27 Eylül, Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum’un Gürcistan silahlı kuvvetleri işgalinden kurtuluşunun 20. Yıldönümü (27 Eylül 1993). Abhazya Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri tarafından başlatılan Suhum’un Gürcistan Silahlı Kuvvetleri işgalinden kurtarılma operasyonu 11 gün süren kanlı çarpışmalar sonucunda 27 Eylül 1993 Tarihinde zaferle sonuçlandı.


Suhum’un kurtuluş savaşı sırasında Abhazya Silahlı kuvvetleri o dönemde Abhazya Savunma Bakanı olan Tümgeneral Sultan Sosnaliev ve Abhazya Genel Kurmay Başkanı Sergei Dbar tarafından yönetiliyordu. Abhazya Silahlı Kuvvetleri, Gürcü İşgal birliklerinin direncini kırarak 27 Eylül 1993 Tarihinde Suhum’da denetimi sağladı. Abhazya Silahlı Kuvvetleri, Suhum’un işgalden kurtarılması sonrasında üç gün sonra 30 Eylül 1993’de İngur Nehri üzerinde bulunan Abhazya – Gürcistan Devlet Sınırına Abhazya Bayrağını diktiler.


Bugün sabah, Özgürlük Anıtı ve şehit mezarları önünde saygı duruşu ve çiçek bırakma töreni yapıldı. Törene Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Parlamento Başkanı Valery Bganba, Başbakan Leonid Lakerbaya, milletvekilleri, hükümet ve parlamento üyeleri, devlet yetkilileri, STK Temsilcileri, aileler, misafirler, öğrenciler ve halktan insanlar katıldılar.


(Gün boyu sürecek olan kutlama etkinlikleri Abhazya Cumhuriyeti Devlet Televizyonu’ndan naklen yayınlanacaktır.  http://www.apsua.tv/rus/   - Abhazyam.com)    


Kaynak: www.apsnypress.info  


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.