RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Eylül 2013, Çarşamba 09:27:52 tarihnde eklendi. 675 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’de Zafer Kutlamaları

TÜRKİYE ABHAZ DİASPORASI, 1992 – 1993 ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİ’NİN 20. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR
Türkiye’de Zafer Kutlamaları 25/09/2013. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, 21 Eylül ve 22 Eylül 2013 Tarihlerinde İstanbul ve Adapazarı (Türkiye) şehirlerinde 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 20. Yıldönümü anma toplantıları düzenlendi.


Anma Toplantılarına Abhazya Cumhuriyeti’nden Milletvekilleri Dimitry Gumba ve Ahra Pachulia, Abhazya Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Orta Doğu Bölüm Başkanı Alyas Labahua ve Abhazya Cumhuriyeti Demografya Vakfı Başkanı Jhon Smır katıldı.


21 Eylül’de İstanbul Abhaz Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen anma toplantısına, Rusya Federasyonu Konsolos 1. Yardımcısı Aleksandr Hapilov, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Oscar Alejandro Guedez Sekura, Nikaragua Türkiye Fahri Konsolosu Önder Yücer, TBMM Milletvekilleri katıldılar.


Samimi bir atmosfer içerisinde gerçekleşen anma resepsiyonunda açılış konuşmasını Abhazya Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi Vladimir Avıdzba yaptı. V. Avıdazba, konuşmasında, Abhazya halkı için Zafer Bayramının önemini vurguladı ve toplantıya katılan ülke temsilcilerine Abhazya Cumhuriyeti Devleti adına teşekkür etti. Toplantıya katılan ülke temsilcileri de konuşmalarında Abhazya Cumhuriyeti’ne verilen önemi belirttiler.


Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Alyas Asabua, toplantıda Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba’nın Abhaz Diasporasına hitaben yazmış olduğu mesajı okudu.


22 Eylül’de Adapazarı’nda Türkiye Kafkas – Kültür Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen at yarışları, zafer bayramı konseri, folklor gösterileri düzenlendi ve ayrıca Abhazya’dan davetli olarak çağrılan Abhaz şarkıcı Eric Mikaa konser verdi. Adapazarı’nda düzenlenen etkinlikleri Abhazya Cumhuriyeti’nden davetliler, bölgede yaşayan Abhaz Diasporası insanları, şehir ve bölge yöneticileri, Türkiye Parlamentosu milletvekilleri de izlediler.


23 Eylül’de Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Orta Doğu Bölüm Başkanı A. Asabua, Abhazya Ticaret Odası Türkiye Bölüm Sorumlusu Aleksei Bryantesv ile Abhazya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konularını görüştüler. A. Bryantsev, Abhazya ve Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için Türk yatırımcıların Abhazya’ya çekilmesinin önemine işaret etti.


Alyas Asabua, konuşmasında Türkiye ile çeşitli alanlarda başarılı bir işbirliğinin sürdürüleceğine olan inancını dile getirdi.


Kaynak: www.apsnypress.info
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.