RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Eylül 2013, Pazartesi 23:00:40 tarihnde eklendi. 1690 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

20. Yıl Resepsiyonu

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ, 18 EYLÜL 2013'DE ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİNİN 20. YILDÖNÜMÜ NEDENİ İLE DAVET VERDİ.
20. Yıl Resepsiyonu 23/09/2013. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Zaferi nedeni ile 18 Eylül Çarşamba günü İstanbul’da davet verdi.


Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi davetine, onur konuğu olarak Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Vladimir Avıdzba, TC. 57. Hükümeti Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan katıldılar.


Aşağıda Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi tarafından gönderilen bilgi yazısı bulunmaktadır. 

 

******************    


Z A F E R İ N  20. Y I L I.


İLELEBET BAĞIMSIZ ABHAZYA


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi, Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlık Zaferi’nin 20’inci yılını 18 Eylül 2013 tarihinde verdiği davetle kutladı.


Gürcistan’ın, 14 Ağustos 1992 tarihinde Abhaz nüfusunu yok etmek amacıyla başlattığı saldırı ve Abhazya topraklarının işgali, dünyadaki tüm Kafkas Diasporasında derin bir direniş ruhu yaratmış, bir ulus olduğumuzu Diasporaya hatırlatmıştır.


Ulusumuzun uğradığı saldırının ortaya çıkardığı direniş ruhu; Kafkas-Abhaz Diasporasının süratle örgütlenmesine, Türkiye’deki tüm Kafkas Diasporasının katılımıyla 23 Ağustos1992 tarihinde ve İstanbul’da Kafkas-Abhaz Dayanışma Komitesi’nin kurulmasına, ortak felaketimizin ortak mücadeleyi doğurmasına ve sonunda zafere ulaşmamıza neden olmuştur.


O günlerden bugüne ulaşan dayanışma bilincimizle, Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesini oluşturanlar, dönemin Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Temsilcileri ve öncüleri, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Samsun ve Ankara’dan katılımlarla İstanbul’da gerçekleşen davette KADK’nin kuruluşunda yer alan üyelerine Zaferin 20. Yıl anısına birer plaket verilmiştir.


Zaferin 20. Yılı. İlelebet Bağımsız Abhazya


Saygılarımızla.


Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi


Katılımcılar;


Abhazya Cumhuriyeti Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Sn. Vladimir AVİDZBA,


57. Hükümetin Devlet Bakanı ve Başbakan Yrd. Sn. Hüsamettin ÖZKAN,


KADK’nin ilk üyeleri;


Sn. Erdeşan KOBAŞ,

Sn. Av. Rahmi TUNA,

Sn. Dr. Asım BERZEG,

Sn. Remzi YILDIRIM,

Sn. Burhan CANPOLAT,

Sn. Av. Abdurrahman ÖZDİL,


KADK’nin O dönem sekretaryasını yürüten


Sn. Fatih ATAN, ( Ağustos 1992 – Nisan 1993 Komite Üyesi; 1992- 1993 Komite Sekreteri)

Sn. Emel YILAL,


Mazeretleri nedeniyle katılamayanlar


Sn. Hikmet ALBAYRAK,

Sn. Erhan ŞAHİN,

Sn. Av. Muktedir İLHAN,

Sn. Atay CEYİŞAKAR,


Konuklar: 1992-1993 Abhaz-Gürcü savaş döneminde Samsun Kafkas Kültür Derneği Bşk. Olan Sn. Jülide ERDOĞAN (Not: 1992 yılında Samsun Kafkas Kültür Derneği Başkanlığı görevini Ferit Berzeg yürütüyordu , JülüdeErdoğan görevi ondan devralmıştır - Abhazyam.com), işgale ve savaşa hayır mitingin ev sahibi Sakarya Kafkas Kültür Derneğin o dönem Bşk. Sn. Mecdi CENGİZ, Alan Kültür ve Yardım Vakfı Bşk. Sn. Yalçın Kaya ARPAT, Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği Bşk. Prof. Dr. Günsel (Şurdum) AVCI, İstanbul Abhaz Kültür Derneği Kurucu Bşk. Sn. Av. Ergün TAPŞIN, Kocaeli Körfez Kafkas Kültür Der. Temsilen Av. İbrahim TAVAN, Abhaz-Gürcü Savaşını Türk ve Dünya kamuoyuna duyuran o dönem Milliyet gazetesi muhabirliğini yapan Sn. Nazım ALPMAN, Radikal Gazetesi Dış Haberler Müdürü Sn. Fehim TAŞTEKİN, Sakarya’dan Sn. Ardahan KOBAŞ, Düzce’den Oktay KOÇAK öncülüğündeki heyetler ve diğer davetliler katılmışlardır.


Kaynak: info@abhazya.org
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.