RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Eylül 2013, Pazar 11:47:12 tarihnde eklendi. 1155 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Amazonlar

ABHAZYA KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERİ’NİN 20. YILDÖNÜMÜNDE ABHAZ KADIN SAVAŞÇILARI, DEVLET FLARMONİ’DE ANILDI
Abhaz Amazonlar 22/09/2013. «Аԥҳәызба ар рымаҭәа зшәу» (Üniformalı Savaş Kadınları) – Adı altında 20 Eylül’de Suhum Devlet Flarmoni’de konser düzenlendi. Konser, 20 Zafer Yıldönümü ve 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında her gün ve her saat özgürlük ve bağımsızlık için mücadele içinde olan kahraman kadın savaşçılara adandı.


Abhaz Kadınları, onlara zaferi getiren babaları, eşleri, çocukları ve kardeşleri ile birlikte omuz omuza mücadele ederek savaştılar.  Abhaz Kadınları, savaş sırasında göstermiş oldukları cesaret, yiğitlik ve mücadele istekleri nedeni ile 13 “Abhazya Kahramanı”, 53 “Leon Madalyası”, 140 “Cesaret Madalyası” ödülü aldılar.


Konser başlangıcında, Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan Abhaz savaşçı kadınları isimleri okunarak anıldı: İnga Gabnia, Janna Gvidjiya, Violetta Klievskaya, Lionella Topuridze, Marina Mikvabiya, Raisa Kurikba, Nelli – Patsatsiya- Amiçba, Vitalina Dvornik, Naira Gamgia, İrina Çiçinava, Gunda Kvitsiniya, İrina Kurskaya, Lyalya Arşba, Lolita Gvindjiya, İrina Gotsiridze, Marina Taniya, Gerda Shuskova, Saida Delba.


Savaş sırasında yaralanan ve daha sonra yaşamını yitirerek 20. Zafer Yıldönümüne yetişemeyen Abhaz Savaşçı kadınları da konserde anıldı: Rita Djangelashvili, Lyalya Paraziya, Tina Puzikova – Pagava, Oksana Avidzba, Svetlana Kurikba, Nora Tarba, Larisa Voralaynen, Madlena Uridiya, Marina Orlova, Emma Chaguaa, Aza Agumaa, Julia Vazganova, Aida Tsvok, Birgül Chuaz, Natalia Antsupova.


Abhaz Kadın savaşçılar anısına düzenlenen konsere, savaş gazileri, akrabaları, çocukları ile birlikte Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Başbakan Leonid Lakerbaya, Kafkas Dağlı Halkları Konfederasyonu Başkanı Musa Shanibov, konser başlamadan önce hep birlikte savaşta yaşamını yitiren kahraman Abhaz kadınları anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.          


Kaynak: http://apsnypress.info/news/10104.html
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.