RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Eylül 2013, Pazar 22:35:31 tarihnde eklendi. 1008 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Heyeti Döndü

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLETİ RESMİ HEYETİ, TÜRKİYE DİASPORASI ŞEHİT AİLELERİ ZİYARETİNİ TAMAMLADI.
Abhaz Heyeti Döndü 15/09/2013. Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı Zaferi’nin 20. Yıldönümü anısına Kurtuluş Savaşı sırasında yaşamını yitiren Türkiye'li Abhaz – Kuzey Kafkas Diasporası Şehitleri ailelerini ziyaret amacı ile Abhazya Cumhuriyeti Devleti Resmi Heyeti ziyaretini bitirerek Abhazya'ya döndü.


9 – 15 Eylül 2013 Tarihleri arasında yapılan ziyaret, İstanbul’da bulunan Abhazya Cumhuriyeti Devleti Temsilcisi Vladimir Avıdzba ile yapılan toplantı ile başladı. Daha sonra sırası ile Adapazarı’nda Sıba Efkan’ın, Bursa’da Kozba Vedat’ın, Eskişehir’de Argun Zafer’in ve Abağba Bahadır’ın, son olarak da Kayseri’de Yegoj Hanefi’nin aileleri ziyaret edildi.


Abhazyam.com olarak, Abhazya Cumhuriyeti Devleti Resmi Heyetinin Türkiye ziyaretini siz değerli okuyucularımız ile buluşturduk. Son olarak, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Dış İlişkiler Koordinatörü ve Danışmanı Lyalya Chamagua’dan kısa bir gezi değerlendirmesi yapmasını istedik. O da bizleri kırmadı ve aşağıdaki değerlendirmede bulundu, kendisine sizler adına teşekkür ederiz.


Lyalya Chamagua Açıklaması:


“Sayın Devlet Başkanımız Aleksandr Ankvab’ın talimatları ile oluşturulan resmi heyetimiz, 1992 yılında Gürcistan’ın saldırısına maruz kalan Abhazya’nın direniş savaşında yaşamını yitiren şehitlerin, Diaspora’daki ailelerini 20. Bağımsızlık yıldönümümüzde ziyaretle görevlendirilmiştir.  


1992 yılında vatanımız, özgürlüğümüz için verdiğimiz savaşta Diasporadan gelen evlatlarımızın uluslarını, topraklarını koruma arzusu bu dünyada emsalsizdir. Kardeş halklarımızın gösterdiği birliğin, evlatlarımızın hiç görmedikleri topraklarını unutmadan, zorla koparıldıkları uluslarının bir parçası olmaktan vazgeçmeden savaşa koşmalarının dünyada bir örneği yoktur.


Canları pahasına vatanlarını koruyan evlatlarımızın ailelerini ziyaret amacıyla 09.09.2013 Tarihinde Türkiye’ye gelen heyetimiz, Abhazya Cumhuriyeti Devleti’nin Türkiye Temsilcisi Büyükelçisi Vladimir Avıdzba, Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Başkanı ve Üyeleri tarafından karşılandık; Büyükelçimizle birlikte yapmış olduğumuz program çerçevesinde Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi Üyelerinin refakatiyle şehitlerimizin aileleri ziyaret edilmiştir. Bu ziyaret, evlatlarımızın aziz hatıraları ve onları yetiştirenlerin kalplerimizdeki kıymetli yerleri nedeniyle bizler için onur verici olmuştur.


Bağımsızlığa kavuşturdukları vatanımızın bağrında yatan Hanefi Aslan, Bahadır Abağba, Vedat Kozba, Zafer Argun, Türkiye’deki kabrini ziyaret ettiğimiz Sıba Efkan’ın ve Abhazya Kurtuluş Savaşı’nda yaşamını yitiren tüm evlatlarımızın anısı önünde, Abhazya Cumhuriyeti Devleti adına bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. 


15.09.2013


LYALYA CHAMAGUA


Devlet Başkanlığı Dış İlişkiler Koor. ve Danışmanı”


Abhazya Cumhuriyeti Heyeti


FAZILBEY AVIDZBA Milletvekili

ZAKAN NANBA Devlet Başkanlığı Müsteşarı

LYALYA CHAMAGUA Devlet Başkanlığı Dış İlişkiler Koor. ve Dan.

GULNARA KICHBA Abhazya Şehit Anneleri Birliği Bşk.

FIRUZA KAPBA Sohum Şehit Anneleri Birliği Bşk.

AZA AGUMAA Sohum Şehit Anneleri Birliği Bşk. Yrd.

SIRMA AŞIPHA Abhazya Devlet Televizyonu

ROBERT ALAMIA Abhazya Devlet Televizyonu


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.